• FOTO: Lars Kristian Aalgaard

Full rulle for Gunn-Rita i OL

Kampinfo

Laster...

Terrengsykkeldronning Gunn-Rita Dahle-Flesjå (39) bytter fra 26 tommer hjul til 29 i London-OL om tre måneder.

Dermed følger veteranrytteren strømmen blant verdens beste terrengsyklister. En fartsfylt løype som avslutter OL søndag 12. august, krever høy fart. Men gammel vane viste seg vond å vende før Dahle-Flesjå omsider fant løsningen.

– Gunn-Rita har slitt med å finne riktig sittestilling på den nye sykkelen, men et nytt stem (styreframspring) fra en annen produsent løste problemet. Nå er hun fornøyd, og da er det bestemt at vi bruker den nye sykkelen i OL-rittet, sier trener og ektemann Kenneth Flesjå til NTB.

Passer perfekt

Ulempen med Merida-modellen som kom på markedet i fjor, er at geometrien i rammen er annerledes. Dessuten veier hjulene noe mer ettersom de er større.

Men OL innbyr til høy fart og stor beinstyrke.

– Og det passer meg utmerket. Jeg kommer utelukkende til å kjøre på den nye sykkelen i alle konkurranser fra og med nå, forteller terrengsykkeldronningen.

Hun er firedobbelt verdensmester i rundbane og toppet karrieren med OL-gull i Aten for åtte år siden.

I verdenscupen benyttes 29-tommer hjul i stor grad, men en rekke utøvere velger eller tvinges til fortsatt å velge 26-tommer ut fra hvilket sykkelmerke de har tilgang til.

Flate dekk

Verdenscupåpningen i Belgia forrige uke endte med åttendeplass etter at 39-åringen punkterte ut av toppkampen. Også OL-løypen kan by på flate dekk.

– Da vi testet OL-løypen etter verdenscupstarten, punkterte Gunn-Rita to ganger. Problemet er noen håndlagede steinpartier. Med større hjul vil man rulle lettere over disse partiene, men likevel blir man punkteringsutsatt der steinene må hoppes over. Da får man lett gjennomslag (slangen klemmes mot felgen og brister). Vi ser nå på forskjellige dekkløsninger og eksperimenterer med lufttrykk, sier treneren.

Under normale omstendigheter vil Norge få to plasser i kvinnenes rundbaneritt i OL. Kvoten bestemmes ut fra rankinglisten 23. mai. Tre jenter kjemper om OL-plasser: Dahle-Flesjå, Lene Byberg og ungjenta Elisabeth Sveum.

(©NTB)

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...