• FOTO: Scanpix

- Har beviser på at Armstrong dopet seg

Kampinfo

Laster...

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) har formelt anmeldt syklisten Lance Armstrong for brudd på dopingbestemmelsene.

Det skriver Washington Post i sin onsdagsutgave.

Det skriver Washington Post. Ifølge avisen har USADA oversendt et brev til Armstrong og flere andre involverte og hevdet å ha bevis for at Armstrong har vært bloddopet. Byrået hevder at blodprøver tatt i 2009 og 2010 viser at texaneren har manipulert blodet sitt enten ved bruk av EPO eller blodoverføring.

USADA hevder i brevet også å ha vitner på at den sjudoble Tour de France-vinneren og fem andre tilknyttet hans sykkellag, inkludert den italienske legen Michele Ferrari og den belgiske direktøren Johan Bruyneel, var involverte i tiden 1998 til 2011.Armstrong har aldri testet positivt, men han er av sine tidligere lagkamerater Floyd Landis og Tyler Hamilton blitt beskyldt for å ha jukset.– Jeg konstaterer at USADA, en organisasjon grunnlagt på skattebetalernes penger og som lever etter sine egne regler, nok en gang vil dra fram saker til min diskreditt datert helt fra 16 år tilbake. Dette for å hindre meg i å drive med triatlon og ta fra meg de sju Tour de France-titlene jeg har fortjent, skriver Armstrong på sin hjemmeside.– Disse beskyldningene er grunnløse. De er kommet fram gjennom vitnesbyrd som er kjøpt og betalt for løfter om anonymitet og immunitet, tordnet Armstrong videre. Han mener seg utsatt for en «vendetta».

– Jeg har aldri dopet meg, og i motsetning til mange av dem som beskylder mer har jeg konkurrert i utholdenhetsidrett i 25 år uten unormale variasjoner i prestasjonene. Jeg er blitt testet flere enn 500 ganger og har aldri avgitt en positiv prøve. At USADA likevel anmelder meg sier mer om deres vendetta enn det gjør om min skyld eller uskyld, sier han. (©NTB)

Ingen fra USADA var tilgjengelige for kommentarer onsdag.(©NTB)

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...