• Viking2- Sif

    FOTO: Jon Ingemundsen

- Viking useriøse

Kampinfo

Laster...

STAVANGER: Viking får på pukkelen for disponeringen av sitt andrelag. - Opp og nedrykket i 2.divisjon blir avgjort av Vikings løftebrudd, mener Ålgård-trener Tommy Bergersen.

Det var Vikings lagoppstilling mot Vard Haugesund mandag som fikk Bergersen og Ålgård til å se rødt. På grunn av ferien i eliteserien stilte Viking med nesten rent juniorlag i Haugesund, og tapte 2-3.

- Det samme skjedde mot Fyllingen og Arendal, mens Viking hadde tilnærmet A-lag mot oss og SIF. Hvor er rettferdigheten i dette? spør Bergersen, og viser til at sportsdirektør Egil Østenstad så sent som i januar lovet at Viking skulle ta andrelaget på alvor og stille et godt lag i hver serierunde.

- Så mye for de lovnadene, dette er horribelt, mener Bergersen, som får støtte fra sin SIF-kollega Cato Hansen.

- Må ha regler

- Jeg synes det er useriøst at Viking stiller med så ulike lag fra runde til runde, og den eneste måten å komme dette til livs på er å innføre regler som eliteserielagene må forholde seg til hvis de skal delta i 2.divisjon.

Han mener Vikings lagoppstilling mot SIF og Vard Haugesund er det beste eksempelet på hvordan andrelaget disponeres.

- Hvis du sammenligninger de to Viking-lagene ser man hvor ulike konkurransevilkårene i divisjonen er. Samtidig innser jeg at det er lite vi får gjort med saken. Irritasjonen er imidlertid ikke mindre av den grunn, sier Hansen.

En utfordring

Spillende Sandnes Ulf-trener Asle Andersen er litt mildere i formen.

- Det er naturligvis ikke rettferdig at andrelagenes slagkraft varierer så mye, men jeg er redd vi må leve med dette. Så lenge det er ferie i eliteserien er det forståelig at spillerne i Viking A-tropp får fri. I stedet får vi ta dette som en utfordring. I fjor møtte vi et av de beste lagene Viking kan stille, men vant likevel. Andre ganger er det færre A-spillere på toerlagene. Det slår begge veier. Det er jo ikke ideelt, men personlig synes jeg det er veldig motiverende å møte et godt andrelag, sier Andersen.

Opp til Rösler

Trener for Viking II, Gary Goodchild, bedyrer at han ikke styrer hvem som spiller for andrelaget.

- Jeg stiller med de spillerne jeg får disponere av Uwe Rösler, og akkurat nå har A-spillerne ferie. Da må vi ty til rekruttgruppen. Slik er det, og de andre klubbene vet at vårt andrelag vil variere fra kamp til kamp. Samtidig gjør vi alltid så godt vi kan. I juni i fjor tapte vi 0-8 for Vard-Haugesund, denne gang var vi sekunder fra å ta poeng. Kanskje burde de andre klubbene tenke mer på seg selv? Vi klaget tross alt ikke da vi for to år siden vant vår 2.divisjonspulje, men likevel ikke fikk rykke opp, presiserer Goodchild.

TO KAMPER - TO LAG

Vikings lagoppstillinger mot SIF og Vard Haugesund i 2. divisjon denne sesongen.

VIKING - SIF:

Mattias Asper - Jørgen Tengesdal, Peter Abelsson, Alexander Gabrielsen, Øyvind Svenning - Trygve Nygaard, Allan Gaarde, Christian Landu-Landu, Razak Pimpong - Peter Ijeh, Daniel Lie.

VARD - VIKING:

Anders Kristiansen - Håkon Øglend, Vegar Maldal, Serdar Kalayci, Höskuldur Eiriksson - Simen Melhus, Even de Lanley, Jean Chr. Morana, Joachim Baardsen, Andreas Ulland Andersen - Daniel Lie.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...