• FOTO: Per Thime/Randaberg og Digitalsport

Brødrepar i cupduell

Kampinfo

Laster...

- Moren min vet ikke hvem hun holder med.

Når Randaberg og Haugesund møtes til cupdyst i kveld, er det med to brødre på hvert sitt lag:Vikings Andreas Ulland Andersen er utleid til 1. divisjonslaget Randaberg denne sesongen, mens Eirik Ulland Andersen har fått en del innhopp på A-laget til eliteserieklubben Haugesund.- Det blir veldig spesielt, men jeg gleder meg . Vi har ikke møtt hverandre i offisiell kamp før, sier Andreas, som regner med at det kommer en del familie fra Haugesund for å se oppgjøret.

3. runde i cupen, Randaberg-Haugesund klokken 18: RESULTATSERVICE

Moren i tvil- Hvem kommer de til å heie på?

- Jeg snakket nettopp med moren min, hun vet ikke selv hvem hun holder med, sier haugesunderen.

Eirik Ulland Andersen sier at han starter på benken mot Randaberg.

- Jeg tror sjansen for at jeg kommer innpå, er stor, sier 18-åringen, som har scoret fem må i løpet av de to første cuprundene (fire mot Vaulen og ett mot bergenslaget Bjarg).

- Det blir spesielt å møte Andreas, vi har ikke møtt hverandre i kamp før, forteller yngstebroren.Under oppveksten i Haugesund har de to spilt mye fotball sammen. Allerede før 2007-sesongen meldte storebror overgang til Viking fra Vard.

- Jeg har sett mye opp til han på grunn av det han har prestert. Vi har veldig god kontakt også nå, og gir hverandre råd, sier Eirik.

Tøff i taklingene

Men i kveld er de konkurrenter, og 18-åringen har gitt Andreas grei beskjed før kampen:

- Hvis jeg kommer på banen, skal jeg være ekstra tøff i taklingene mot ham, hehe.

Han legger ikke skjul på at presset ligger på Haugesund.

- Vi er et eliteserielag og bør slå dem. Vi har tro på seier og kommer til å spille på en fin bane, noe som er en fordel, sier den offensive midtbanespilleren. Han har fått flere sjanser på A-laget til Haugesund i år.

- Ti spillere er ute. Det har ikke vært negativt for min del, siden jeg får spilletid.

Som spillertype er han lik broren:

- Vi er litt like, ja. Jeg er ganske kreativ og har en god skuddfot, sier han.

Historisk

Både Randaberg og Haugesund har slitt i innledningen, men Randaberg tok en historisk seier mot Nybergsund-Trysil på søndag (3-2).

- Det hjalp godt med den seieren og gir selvtillit og optimisme til å stå på vider. Vi er et bra hjemmelag, har egentlig ikke spilt noen skikkelig dårlige hjemmekamper i år. Vi skal gjøre alt for å gi Haugesund kamp. De er favoritter men alt kan skje, sier Andreas Ulland Andersen, som har fått tillit fra trener Thomas Pereira i året sesong.

- Det er ikke så store forventninger til oss, slik at vi kan slå oss løs og kjøre på. Vi har ingenting å tape og alt å vinne; det kan være en fordel for oss.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...