• ÅLESUND 20120415.Eliteserien 2012. Dommer Tore Hansen under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Odd Grenland på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

    FOTO: Svein Ove Ekornesvåg, SCANPIX

Fersk toppdommer: - Det blåser på toppene

Kampinfo

Laster...

Tore Hansen har møtt motvind i sine første kamper i eliteserien i år.

I helgen dømte Tore Hansen (34) sin andre eliteseriekamp for året, og havnet igjen i medienes søkelys.

- To kamper med oppstyr i, da merkes det at man er kommet på et høyere nivå, sier dommeren fra Mandalskameratene.

Da Hansen dømte Haugesunds møte med Molde i andre serierunde, godkjente han et omdiskutert mål. Reprisene fra kampen viste at Haugesunds andre scoring aldri krysset målstreken.

I helgen kom den ferske eliteseriedommeren i fokus etter å ha unnlatt å blåse offside i forkant av Aalesunds 1-0-scoring mot Odd.

- Jeg har merket fort at det blåser litt på toppene. Nå har jeg fått kampene litt på avstand, og fått tenkt litt over dem. Situasjonen i den første kampen var det ikke mye å få gjort med, jeg hadde ikke mulighet til å se om ballen hadde krysset linjen, sier Hansen.

Om offsidemålet i Ålesund har han følgende å si:

- Episoden oppstod litt tilfeldig. Jeg har sett den på video i etterkant, og ser at jeg flytter meg i forkant av pasningen. Dermed får jeg en dårlig vinkel i forhold til ballen. Assistentdommeren indikerte at det kunne være en offside, men jeg hadde ikke sett det, så å blåse mål ble eneste alternativ, sier Hansen.

Følger med i media

Situasjonen i Ålesund ble heftig debattert i flere kanaler etter kampen, og var et av temaene de tok for seg på TV 2s fotballsending.

- Det var ikke artig å sitte å se på fotballsendingene etter kampen. Jeg får bakgrunnen min som spiller litt i fleisen, sier Hansen.

Og utdyper:

- Jeg klatret fort som dommer. Når det blir sagt at jeg som tidligere spiller burde ha spilleforståelsen nok til å lese situasjonen, føles det litt feil. Men jeg har et avslappet forhold til mediene. Jeg liker godt å følge med på sendingene etter runden, det er første gang jeg får sett høydepunktene fra kampene jeg har dømt, sier 34-åringen.

Selv om han har stått godt plantet i vinden, håper han det blir lite fokus på han fremover.

- Målet er å være minst mulig i medienes søkelys, det er et tegn på at jeg har gjort en god jobb.

Avbrekk

Til helgen skal Hansen være fjerdedommer i kampen mellom Sandnes Ulf og Stabæk.

- Det er alltid gøy å dømme, men det blir godt med et avbrekk nå, etter tre helger på rad. Tiden mellom kampene bruker jeg på å jobbe med meg selv, og lære av andre dommere, sier Hansen.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...