• FOTO: Jon Ingemundsen

Ingelsten øyner comeback

Kampinfo

Laster...

Etter en vinter med enorm framgang kan Patrik Ingelsten nesten garantere at han spiller seriekamp i år.- Jeg regner helt klar med at jeg kommer til å spille elitefotball denne sesongen. Jeg vil ikke sette noen dato for når, men det kommer til å skje, sier Ingelsten til Aftenbladet.19 måneder har gått siden forrige gang Ingelsten spilte en eliteseriekamp for Viking. Siden har han opplevd et skademareritt av de sjeldne. Det startet i hjemmekampen mot Start 22. august 2010, da svensken fikk kneskjellet ut av ledd og dermed røk patellasenen.

VIKINGBLOGGEN:Ingelsten måtte opereres. Under rehabiliteringen fikk han flere tilbakeslag, noe som gjorde at han igjen måtte under kniven - denne gangen på grunn av brusk i kneet.Siden den andre operasjonen har han gjennomført flere måneder med opptrening. Til å begynne med opplevde han noen tilbakeslag, men i vinter har han ikke fått noen reaksjoner på opptreningen.Nå deltar han for fullt på Viking-treningene annenhver dag, og i tillegg har han i løpet av de siste to ukene fått spilletid i to rekruttkamper. I kampen mot EIK var 31-åringen nær ved å tegne seg på scoringslisten.- Det at jeg ikke lenger får noen reaksjon på treningen gjør at jeg nå får bygget opp bevegelsen og musklene i kneet, forklarer svensken.

Les også:

Viking-spissen sier han ikke lenger er redd for å teste kneet skikkelig, men at han fortsatt tar én dag av gangen.- Har jeg ventet i 19 måneder på å komme tilbake, kan jeg fint vente noen måneder til, bare for å være på den sikre siden, sier spissen med en fortid i Halmstad, Kalmar og Heerenveen.Optimistisk HareideÅge Hareide er klar på at det vil være et massivt løft for Viking om Ingelsten kommer tilbake på banen denne sesongen. Viking-manageren har i utgangspunktet ikke regnet med spissen, men de siste ukers framgang har gjort at han nå må revurdere den tanken.- Det har skjedd noe veldig positivt med Patrik. Han har trent med oss flere ganger og nå tåler han belastningen. Framover må vi sørge for at han fortsetter framgangen, sier Hareide.Før han ble skadet rakk Ingelsten å bevise at han er veldig dyktig fotballspiller. På 21 seriekamper scoret han åtte mål og var blant Vikings mest toneangivende spillere.-Får vi Patrik tilbake i år er det som å få en ny spiller inn i stallen. Han er en veldig god fotballspiller, sier Hareide.INDIBLOGGEN:Har aldri mistet troenSelv om flere har betvilt at svensken noen gang kommer tilbake på fotballbanen, har Viking aldri gitt ham opp. Viking kunne i realiteten sendt Ingelsten over til NAV da han hadde gått skadet i ett år. Det ville redusert svenskens lønnsutbetalinger betydelig. I stedet har Viking opprettholdt forpliktelsen og betalt ham etter gjeldende kontrakt.- Patrik er en spiller vi betalte mye penger for og som var tiltenkt en viktig rolle i laget. Vi synes det er trist det han har opplevd. Derfor har vi jobbet hardt for å få ham tilbake på banen igjen. Vi har hele tiden hatt en god dialog og et realistisk syn på situasjonen. Nå kan det imidlertid se ut som om vi får betalt for tålmodigheten vår, sier Hareide.Får skrytViking medisinske koordinator, Halvard Øen Grova, er kraftig imponert over måten Ingelsten har taklet situasjonen på.- Han er utrolig sterk mentalt og han har hele tiden hatt tro på at han kommer tilbake. Under opptreningen har han vært enormt profesjonell, sier Øen Grova.Han understreker at det fortsatt er en lang vei å gå før spissen er hundre prosent spilleklar.- Det er altfor tidlig å slå fast at han kommer hundre prosent tilbake, men framgangen de siste ukene har vært veldig bra. Han må bruke den tiden det tar for å bli helt bra igjen, sier Øen Grova.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...