Østbø håper på Jarstein-salg

Kampinfo

Laster...

Arild Østbø satser på å bli førstekeeper i løpet av sesongen.

BLOGG:

- Håper du at Jarstein blir solgt?

- Ja, fordi Rune har vært så bra over lang tid at han fortjener å komme til en bedre liga, sier Østbø til Aftenbladet.no.

Almenning Jarsteins kontrakt med Viking går ut etter 2013-sesongen og landslagskeeperen har lenge vært klar på at han ønsker å prøve seg i utlandet. Derfor er Viking innforstått med at de må selge ham i sommer for å få skikkelig betalt for ham.

Østbø har vært reservekeeper for Jarstein de siste to sesongene. Før det var han tredjekeeper i klubben og i 2009 var han også utleid til Sandnes Ulf.

Totalt har han spilt fem seriekamper for Viking. De siste sesongene har han også vært fast i U21-landslagstroppene, og er regnet for å være et av norsk fotballs største keepertalent.

Selges Almenning Jarstein, er veien åpen for Østbø til å sikre seg plassen som klubbens førstekeeper.

- Mitt mål har hele tiden vært å bli førstekeeper i Viking. Får Rune muligheten satser jeg på å få sjansen. Det er på tide jeg tar steget, sier Østbø.

Åge Hareide har tidligere uttalt til Aftenbladet at hvis Jarstein blir solgt fortjener Østbø å bli satset på. Velger klubben å hente en klar erstatter for Jarstein, regner Hareide med at Østbø forlater klubben.

Keeperens kontrakt går ut etter sesongslutt. I år må han nøye seg med kamptrening i 3. divisjon, noe som ikke er optimalt for unggutten.

- Jeg blir ikke værende hvis jeg ikke blir satset på. Selges Jarstein er det sikkert kjekt for folk at Viking kan få en lokal keeper mellom stengene, sier Østbø.