• 28.04.2012Tippeligaen 2012.Viking v FK Haugesund.Viking Stadion, Stavanger, Norge.Foto. Simon Rogers, Digital Sport.Viking.Haugesund.

    FOTO: Digitalsport

Nygaard nøt seieren mot gamleklubben

Kampinfo

Laster...

Etter ni år forlot Trygve Nygaard Viking og dro hjem til Haugesund før sesongen 2008. Siden har fotballen vært en eneste lang opptur.

Lørdag kveld kronet 36-åringen karrieren med seier på sin gamle hjemmebane i Stavanger.

- Jeg har det aller beste forholdet til Viking, og en rekke gode minner herfra, men det er ekstra kjekt å komme tilbake og vinne på min gamle hjemmebane, sier Trygve Nygaard til aftenbladet.no, mens han skuer et gedigent veggbilde av seg selv i størrelse to ganger tre meter på Viking stadion.

Han fikk med seg seriemedaljer, og han fikk med seg cupmesterskap med Viking, men i FK Haugesund har han vært med å bygge et nytt elitelag.

- Vi har brutt barriere etter barriere med FKH. Det gjør dette så gøy, forklarer Nygaard.

På spørsmål om hans egen innsats - 36 år og en stødigere defensiv midtbanespiller enn noen gang, takker han trenerne i Haugesund.

For Nygård mener trenerduoen Jostein Grindhaug/Erik Horneland har en stor del av æren, både for sin egen og lagets framgang.

- Jostein og Erik kjenner meg, mine styrker og mine svakheter. Nå får jeg bruke det jeg er best til, og da holder det ut sesongen, smiler han.

Trygve Nygård forklarer ellers suksessen i FKH med nettopp trenerduoen og sportssjef Asbjørn Helgeland.

- Trenerne får fram energien og entusiasmen kamp etter kamp, og sammen med Asbjørn har de vært veldig flinke til å hente spillere som passer sammen. Dessuten har vi mange gode spillere etter hvert, påpeker Nygaard som på ingen måte er negativ til sin gamle klubb.

Heller ikke etter at han og FKH nettopp har vunnet fortjent 2-0.

- I dag spilte Viking utrolig god fotball og var veldig vanskelig å få tak på. Laget ser bedre ut enn på lenge, men spillerne sliter med å omsette sjansene, vurderer han.

- Men dere skapte flere store sjanser enn Viking?

- Det har med spillet å gjøre. Vi kontret, Viking spilte seg fram, da blir det gjerne flest åpne sjanser for laget som kontrer, sier Trygve Nygård som spilte sin siste kamp for FKH på Viking stadion.

- Etter sesongen er det definitivt slutt, sier 36-åringen.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...