• Arsenal's Alex Oxlade-Chamberlain celebrates after scoring his sides 5th goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Blackburn at the Emirates Stadium in London, Saturday Feb. 4, 2012. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

    FOTO: Kirsty Wigglesworth

Chamberlain-dobbel i målfest

Kampinfo

Laster...

Dette er Arsenal-fansens nye favoritt.

Arsenal - Blackburn 7-1:

Med kun ett poeng på de fire siste ligakampene, var det et offensivt Arsenal som entret matten på Emirates. En hardt presset Arsène Wenger varslet før kampen at spillerne var klare for å bevise på banen, og franskmannen kunne allerede etter ett minutt starte nedbetalingen på det løftet.

Lynraske Theo Walcott sparte ikke på kruttet, og førte ballen ned mot dødlinjen, før han spilte ballen inn foran mål.

De aller fleste kan nok tenke seg hvem som pirket inn ballen for Arsenal, og de har helt rett, det var Robin van Persie.

Nederlenderen har vært like viktig for Arsenal, som snø er for alpinanlegg, denne sesongen. Over halvparten av London-lagets scoringer er signert kapteinen, som stadig er usikker på om han vil forlenge kontrakten med klubben. Scoringen var nummer 100 i ligasammenheng for «The Gunners», og sier sitt om hva han har betydd for klubben.

Perlemål fra «Gamsten»

Det var et inspirert hjemmelag som kjørte på videre etter scoringen, mens gjestene Blackburn hadde mer enn nok med å forsvare seg, på en bane de aldri har forlatt med seier. De, for anledningen, gulkledde gjestene var knapt synlige den første halvtimen, før en nordmann rettet alle fotolinser mot seg selv.

Et frispark fra vel tjue meter ble tildelt en trettiåring fra Vadsø, som takket for tilliten med en perle av et langskudd. Ballen curlet seg mot det lengste hjørnet, hvor Arsenal-målvakt Wojciech Szczesny forlenget den godt opp i nettaket.

Men Vadsø-perlen ble aldri noen trussel for et poengjagende hjemmelag. Allerede fem minutter senere var van Persie frempå igjen, og satte inn sin andre for dagen.

Vakkert av Chamberlain

Men den virkelig store jubelen kom få minutter senere. Alex Oxlade-Chamberlain har vært noe så sjeldent som et lysglimt i et heller tamt Arsenal-lag denne sesongen, og mot Blackburn satte 18-åringen inn sitt første ligamål for klubben.

En nærmest magisk målgivende pasning fra kaptein van Persie, fant veien til Chamberlains høyrefot. Unggutten sendte ballen til side for Blackburn-målvakt Paul Robinson, og brukte den neste berøringen på å sette ballen bakerst i nettmaskene.

Rett før dommer André Marriner blåste av for en 15 minutter lang hvilepause, gjorde Gaël Givet oppgaven hakket verre for gjestene. Midtstopperen tok begge beina fatt, og sendte de i retning av van Persie, få meter fra Marriner. Kamplederen likte ikke hva han så, og Givet måtte tusle av banen noen få minutter før resten.

Etter hvilen fortsatte Arsenal der de slapp, og publikum trodde neppe sine egne øyne da Mikel Arteta og Chamberlain sørget for at det stod 5-1 før det var spilt ti minutter.

Blackburn kollapset totalt etter den heller dårlige starten på den andre omgangen, og måtte se at van Persie sette inn sitt tredje mål for dagen, i det timen var passert på Emirates.

Wenger brukte den, mildt sagt, passende anledningen til å sende ut både Thierry Henry og Bacary Sagna, til stor jubel fra tribunen. Om den franske manageren havnet midt i stormen sist gang han byttet ut Chamberlain, ble han denne gang hyllet. Unggutten fikk stående applaus, da han tuslet av banen med et stort smil rundt munnen.

Heldige Henry scoret igjen

Prikken over i'en kom selvfølgelig tre minutter på overtid. Den hjemvendte legenden Henry fikk ballen alene mot keeper, men farten har sunket noe med årene. Ringreven sendte derfor ballen til van Persie, som returnerte den samme vei. Henry skjøt på direkten, og et noe svakt skudd gikk via en Blackburn-forsvarer og bak Robinson.

Tapet gjør at Blackburn stadig sliter nest nederst på tabellen, tre poeng foran Wigan med en kamp mer spilt.

For Arsenal sin del ga seieren fornyet tro på en fjerdeplass, som nå bare er to poeng unna.

- Vi har hatt en resultatkrise i det siste, men vi har aldri spilt skikkelig dårlig. I dag fikk vi en komfortabel dag og fikk de tre poengene vi behøvde, sa manager Arsène Wenger til Sky Sports.

Om sin kaptein van Persie hadde Wenger dette å si:

- Vi har snakket mange ganger om hvor eksepsjonell han er og han viste det igjen i dag. Han fikk gode baller inne i feltet og Robin er så intelligent at han er dødelig når han blir servert riktig.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...