• Liverpool's Steven Gerrard celebrates scoring against Everton during their English Premier League soccer match in Liverpool, northern England March 13, 2012. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS

    FOTO: PHIL NOBLE

Gerrard scoret hat trick mot Everton

Kampinfo

Laster...

Kapteinens utrolige Anfield-kveld.

Liverpool - Everton 3-0:

Med det første hattricket i et Merseyside-derby på 30 år var det selvfølgelig Steven Gerrard som løftet Liverpool frem til seier etter en frustrerende periode.

- Han løfter seg ved de store anledningene, konstaterte en imponert Peter Beagrie i TV 2s studio.

Selv understreket Gerrard etter kampen at 3-0-triumfen var en lagseier.

- En glimrende kamp av hele laget, sier Gerrard i det TV 2-viste intervjuet og trakk frem at de holdt nullen mot et godt Everton-lag.

Han innrømmer at det gjorde godt å få pyntet på ligaresultatene, som har vært traurige siden nyttår, med kun én seier på åtte forsøk.

- Ligaprestasjonene vært frustrerende, erkjenner mannen som sto frem da Liverpool trengte det som mest.

Gikk foran

Å slå byrival Everton er en av de viktigere tingene i enhvert Liverpool-sesong. Det har de da også for vane å gjøre, blant annet vant de 2-0 på Goodison i det første oppgjøret mellom klubbene denne sesongen.

Men formen før tirsdagskveldens oppgjør var heller usikker. Liverpool-fansen trengte en mann som gikk foran, og det fikk de.

Helt fra start tok hjemmelaget styringen på Anfield, og etter 34 minutter kom den første belønningen.

Med en følsom chip med venstrefoten sørget kapteinen for 1-0-ledelse. Foranledningen var en avslutning fra Martin Kelly. Ballen trillet ut til Gerrard, som fra kanten av 16-meteren på vakkert vis løftet ballen i nettet.

Komplett kveld

Everton klarte å skaffe seg gode sjanser innimellom, men i all hovedsak var det Liverpools kamp og så definitivt Gerrards kveld. Også hans prestasjoner har blitt kritisert etter en del skadeproblemer, men mot byrivalen var det igjen hans dype løp som var den avgjørende faktoren.

2-0 kom da Luis Suarez dro seg inn fra høyresiden og overlot ballen til Gerrard som kom stormende inn i 16-meteren og resolutt banket ballen i nettaket.

På overtid gjorde Gerrard kvelden komplett for egen del. Han vant ballen på midtbanen, spilte til Luis Suarez, som returnerte ballen på sølvfat til sin kaptein, som fra kort hold kontrollert satte inn sitt tredje mål for kvelden - i likhet med det første også det med venstrebeinet.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...