• FotballTippeliga 2012Tromsø IL - Rosenborg 29.07.2012 (1 - 1)Thomas Kind Bendiksen, TromsøSimen Wangberg, Rosenborg, RosenborgFoto: Tom Benjaminsen, Digitalsport

    FOTO: Digitalsport

Garantert knapt ti millioner ved avansement

Kampinfo

Laster...

Gruppespill i Europaligaen kan gi brukbare inntekter for Tromsø, Molde og Rosenborg.

I ettermiddag trekkes playoffkampene. TIL, Molde og Rosenborg er i potten, og kan komme opp mot mange europeiske storklubber.

Men mulighetene til avansement er uansett til stede. Og da handler det om solide prispenger dersom deltakelsen i Europaligaens gruppespill blir et faktum.Over 1,5 milliarder

UEFA har i formiddag presentert pengeoversikten overfor klubbene. Den viser en samlet pott på 1,52 millarder kroner som skal fordeles på klubbene som får delta i Europaligaen.

For de som når gjennom nåløyet i playoffrunden, og kommer inn i gruppespillet, venter det 1,3 millioner euro, som med dagens kurs utgjør rundt 9,5 millioner kroner.

I tillegg kommer prispenger pr. poeng som blir tatt i de seks kampene i gruppespillet. Knapt 1,5 millioner kroner for seier, halvparten for uavgjort.

Med andre ord kan det fort ligge 12-15 millioner kroner dersom man komme inn i gruppespillet. Og enda mer ved videre avansement. UEFA stipulerer at vinneren av Europaligaen kan tjene mellom 70 og 75 millioner kroner på deltakelsen.

Salg av eksempelvis TV-rettigheter kommer i tillegg.Dårlig butikk så langt

For kvalifiseringsrundene som gjennomføres nå, inkludert playoff, får for øvrig hver klubb en støtte på 100.000 euro (730.000 kroner) fra UEFA. Disse pengene går primært til å dekke kostnader ved bortekampene, og gir sjelden noe stort overskudd i potten til klubbene.

- Vi bruker vesentlig mer på å reise til Ukraina enn vi har fått tilskudd fra UEFA på, sa TIL-direktør Stig-Ove Sandnes da Metallurg Donetsk ble TILs motstander i den tredje kvalifiseringsrunden.

- Dette er ikke noe overskuddsprosjekt for å si det slik, sier Sandnes.

Tilskuddet økes altså ikke i playoff-kampene. Men med en attraktiv motstander kan man se konturene av bedre butikk for TIL.

- Skulle det ble en attraktiv motstander som kan fylle Alfheim og være interessant for publikum, så vil det kunne være der. På det stadiet av turneringen vil de fleste klubbene være gode, sier Stig-Ove Sandnes.

Tromsø og Molde er for øvrig useedet i dagens trekning, som skjer klokken 13.30. Rosenborg er seedet, og kan få en litt lettere vei inn i gruppespillet.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...