• Trainer Ståle Solbakken (Koeln)Bundesliga, 1. FC Köln - Bayer 04 Leverkusennorway only

Krisemøtene i gang i Köln

Kampinfo

Laster...

Spillerne kalles inn, en etter en.

Köln sliter voldsomt både økonomisk og sportslig, og søndag formiddag er krisemøtene i gang. Ifølge express.de kalles spillerne inn en etter en, og mye kan tyde på at Solbakkens dager i klubben er talte. Sascha Riether, Kevin McKenna, Christian Eichner, Pedro Geromel og Lukas Podolski skal alle ha samtaler med sportsdirektør Claus Horstmann, skriver avisen. Horstmann skal ønske å finne ut hva spillerne mener om situasjonen klubben har kommet i, og skal ha bekreftet at det vil bli en avgjørelse på trenerspørsmålet i løpet av søndagen.

De første spillerne skal ha forlatt de individuelle møtene gjennom bakdøra, og rundt 200 Köln-supportere venter utenfor treningsanlegget.

Solbakken har også forlatt kontoret. Han svarte dette på spørsmål om han fortsatt er trener i Köln:

- Jeg er Leverkusens nye trener, spøkte nordmannen, ifølge den tyske avisen.- Solbakken er ferdig

Ifølge nyhetsbyrået DPA peker mye på at Solbakken er ferdig som trener i bundesligaklubben. Etter at klubben falt til kvalifiseringsplassen kan det være påkrevet med tiltak som trenerskifte.

Solbakken ledet Kölns trening søndag formiddag. En supporter spurte nordmannen om han ville bli løst fra kontrakten i dag (søndag). Ifølge Express svarte Solbakken at «det kan skje». Etter treningen snakket Solbakken om uvissheten.

– Jeg vet ikke om jeg fortsetter her. Dersom det blir slik, så blir det endringer tirsdag. For det kan ikke fortsette slik, sa Solbakken ifølge express.de.

Like etter ble spillerne samlet for samtaler med ledelsen. Ifølge lokalavisen har flertallet i Kölns styre bestemt seg for å fjerne Solbakken.

Mange kandidater

Lokalavisen skriver at Dirk Lottner seiler opp som en intern erstatter for Solbakken, men navn som Holger Stanislawski, Peter Neururer og Klaus Toppmöller alle skal være mulige erstattere om Köln velger en ekstern løsning.

Fansen var rasende etter at Köln tapte «nedrykksduellen» mot Augsburg lørdag med 1-2. Sportsdirektør Claus Horstmann var kritisk etter lørdagens tap. – Alle feilet, sukket han.

Samtidig sa styreformann Werner Wolf at han ville «sove på det» før han tok avgjørelsen om eventuelt å fjerne Solbakken. Nordmannen har bare trent Köln i ni måneder.

– Det er riktig tid for å ta den endelige og rette avgjørelsen, sa Horstmann ifølge DPA. Det blir tolket som et signal at Solbakken kan bli ofret.

– Jeg kunne ikke se at alle ønsker at vi skal holde oss i 1. Bundesliga. Jeg har ansvaret for dette, og dette var ikke akseptabelt for meg, sa Solbakken selv.

Vraket Norge

De voldsomme supporterprotestene etter lørdagens kamp kan være med å bidra til at Köln fjerner Solbakken. Samtidig er det ikke lenge siden nettopp Solbakken vant maktkampen mot Wolker Finke.

Solbakken begynner å få lang fartstid som trener. Han trente HamKam fra 2003 til 2005. Deretter dro han til danske FC København, hvor han hadde stor suksess. 44-åringen ble hentet til Köln foran årets sesong. Han brøt da en avtale med Norges Fotballforbund om å overta landslaget etter Egil Olsen.

Det har vært en vanskelig sesong for Grue-gutten i Tyskland. Köln er preget av uro, personkonflikter, dårlig økonomi og sportslige nedturer. I tillegg forsvinner ventelig stjernespissen Lukas Podolski til Arsenal etter sesongen.

(©NTB)

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...