• FOTO: Fredrik Refvem

OL kan bli siste stopp

Kampinfo

Laster...

STAVANGER: Norge - Russland 3-0. Kaptein Ane Stangeland Horpestad savner frihelger og vil stifte familie. Derfor vurderer hun å legge opp etter OL i Beijing.

Ane Stangeland Horpestad spilte foran venner og kjente da Norge enkelt slo puljeleder Russland i EM-kvalifiseringskampen på Viking stadion i helgen. Dermed står Norge med full pott etter tre kamper og har et bein i EM i Finland i 2009. Det kan bli uten kapteinen fra Jæren.

- Jeg er usikker på om jeg fortsetter etter OL i Beijing. Da blir det heller ikke aktuelt å spille videre for klubblaget. Enten satser jeg for fullt, eller så legger jeg opp, sier 27-åringen.

Første OL

Klepp-spilleren vil uansett ha med seg et OL før hun gir seg som fotballspiller.

- Jeg får oppleve utrolig mye med landslaget og har det veldig kjekt. Samtidig savner jeg frihelger og tid til venner og familie, sier Stangeland Horpestad, som fikk det siste etternavnet etter at hun giftet seg med Steffen Horpestad i fjor sommer.

- Jeg har jo også planer om å stifte familie, sier forsvarsesset, som har 89 kamper med flagget på brystet.

Lårhøne

Stangeland Horpestad måtte ut med en kraftig lårhøne etter 75 minutter av helgens oppgjør mot Russland. Likevel hadde Norge få problemer med å rundspille puljelederen og vant også sjansestatistikken 10-0.

- Jeg er svært godt fornøyd med det defensive spillet i alle lagdelene. Russland har tross alt skapt 50 målsjanser på de tre første kvalifiseringskampene, sier landslagssjef Bjarne Berntsen, som tror EM-plassen nå er sikret.

- Dette var et langt skritt, ja. Jeg tror nemlig både vi og Russland vinner resten av kampene og de innbyrdes oppgjørene blir avgjørende, sier Berntsen.

Neste kamp i EM-kvalifiseringen er mot Israel i mai neste år.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...