• BILDET INNGÅR IKKE I FASTAVTALENE PÅ NETT MEN MÅ KJØPES SEPARATFotballTysklandFoto: imago/DigitalsportNORWAY ONLY31.03.2012 Ståle SOLBAKKEN (Trainer 1. FC Koeln)Bundesliga, 28. Spieltag, FCA, FC Augsburg vs. 1. FC Köln

Ståle: - Alle parter er hørt og alle diskusjoner tatt

Kampinfo

Laster...

Ståle Solbakken levde i uvisshet lenge søndag.

Köln har bestemt seg for å la Ståle Solbakken fortsette som trener. Avgjørelsen ble tatt etter krisemøter søndag.

Ledelsen, spillerne og trenerne var i lange samtaler etter søndagens trening. Flere tyske medier meldte at Solbakken ville bli erstattet av Kölns tidligere trener Frank Schaefer, men rapportene viste seg ikke å stemme.

– Det blir drastiske endringer på laget og i treningsforberedelsene fram til Bremen-kampen. Den oppgaven får Ståle Solbakken. Fra ledelsen forventer en at alle krefter blir satt inn for å hindre at laget synker ytterligere på tabellen, sa sportsdirektør Claus Horstmann ifølge fc-koeln.de.

– Det er en sorgens dag i og med at vi tapte i går. Det har vært en vanskelig helg. Det har heller ikke vært noen god søndag. Nå er alle parter hørt og alle diskusjoner tatt. Vi jobber videre, sa Solbakken til TV 2 søndag.

- Jeg forstår at trenerjobben blir debattert, slik den er blitt de siste ukene, når vi har havnet i en situasjon som det vi har gjort. Men nå skal vi sette oss ned sammen og diskutere løsninger, og ha en plan klar når spillerne kommer tilbake etter en fridag på tirsdag, sa Solbakken til VG Nett .

Styreformann Werner Wolf uttalte søndag at klubben har full tillit til at Solbakken kan gjøre de nødvendige endringene for å hindre nedrykk.

– Etter intensive samtaler er en kommet fram til at det skal gjøres sportslige endringer med Ståle Solbakken som den ansvarlige trener. Ståle Solbakken vet hvilket ansvar han har med å justere laget fram til de neste kampene, sa Wolf.

– Vi har full tillit til at han (Solbakken) kan gjennomføre de vedtatte endringene og er overbevist om at det er mulig å snu den sportslige nedturen med Solbakken som trener, fortsatte Wolf.

Uviss søndag

Köln sliter økonomisk og sportslig. Det ville blitt kostbart å sparke Solbakken etter bare ni måneder. Samtidig vet klubben at et nedrykk til 2. Bundesliga vil gjøre den økonomiske situasjonen enda verre.

Mange trodde at Solbakken var ferdig i Köln etter 1-2-tapet i «nedrykksduellen» mot Köln lørdag.

Solbakken ledet Kölns trening søndag formiddag. En supporter da spurte nordmannen om han ville bli løst fra kontrakten i dag (søndag). Ifølge Express svarte Solbakken at «det kan skje». Etter treningen snakket Solbakken om uvissheten.

– Jeg vet ikke om jeg fortsetter her. Dersom det blir slik, så blir det endringer tirsdag. For det kan ikke fortsette slik, sa Solbakken ifølge express.de.

Avgjort via telefon

Like etter ble spillerne samlet for samtaler med ledelsen. Ifølge lokalavisen ønsket flertallet i Köln å fjerne Solbakken. Likevel får nordmannen fortsette.

Søndag ettermiddag dro Solbakken for å se Kölns U21-mannskap i aksjon. Han hadde humoren intakt.

– Jeg kan bli ny trener i Leverkusen, sa Solbakken. Leverkusen sparket søndag sin trener Robin Dutt.

Rasende fans

Fansen var rasende etter at Köln tapte «nedrykksduellen» mot Augsburg lørdag med 1-2. Sportsdirektør Claus Horstmann var kritisk etter lørdagens tap.

– Alle feilet, sukket han.

Samtidig sa styreformann Werner Wolf at han ville «sove på det» før han tok avgjørelsen om eventuelt å fjerne Solbakken. Nordmannen har bare trent Köln i ni måneder.

– Jeg kunne ikke se at alle ønsket at vi skal holde oss i 1. Bundesliga. Jeg har ansvaret for dette, og dette var ikke akseptabelt for meg, sa Solbakken selv.

Vraket Norge

De voldsomme supporterprotestene etter lørdagens kamp kan være med å bidra til at Köln fjerner Solbakken. Samtidig er det ikke lenge siden nettopp Solbakken vant maktkampen mot Wolker Finke.

Solbakken begynner å få lang fartstid som trener. Han trente HamKam fra 2003 til 2005. Deretter dro han til danske FC København, hvor han hadde stor suksess. 44-åringen ble hentet til Köln foran årets sesong. Han brøt da en avtale med Norges Fotballforbund om å overta landslaget etter Egil Olsen.

Det har vært en vanskelig sesong for Grue-gutten i Tyskland. Köln er preget av uro, personkonflikter, dårlig økonomi og sportslige nedturer. I tillegg forsvinner ventelig stjernespissen Lukas Podolski til Arsenal etter sesongen. (©NTB)

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...