• FOTO: Scanpix

Marcussens beste sjukamp på fire år

Håper på OL-plass selv om poengsummen var langt unna A-kravet

HELSINGFORS: Ida Marcussen satte årsbeste i seks av sju øvelser – og poengsummen 6073 er det beste hun har oppnådd siden 2008.

- Det var en veldig god sjukamp uten å få klaff i noen øvelser. Det betyr at jeg er sulten på neste sjukamp, og forhåpentligvis blir det i OL, sier Ida Marcussen.

Hun lå an til å slette sin egen norgesrekord på 6226 poeng etter første dag, men lørdag klarte hun ikke å følge opp de sterke resultatene fra Osaka i 2007. Dermed endte hun 153 poeng bak norgesrekorden – og 127 poeng bak A-kravet til OL.

- Jeg hadde en sterk andredag da jeg satte pers, og vet formen må være der og jeg må klare å slippe meg løs. Jeg viser glimt, men det er ikke stabilt nok ennå. Men jeg satte årsbeste i både spyd og lengde i dag, og det er jeg fornøyd med. Jeg vet at jeg kan mer, men i dag var det dét jeg var god for i noen værforhold som ikke var topp, sier Våg-jenta, som likevel avanserte fra 15. til niendeplass på sjukampens andre dag.

Nå synes hun at hun fortjener London-tur.

- Jeg synes det. Norge har ingen sjukjempere som kan toppe mitt resultat. Det er synd hvis Norge reiser dit uten noen mangekjempere. Det er mange som får reise på et b-krav, det er synd hvis jeg må sitte hjemme når jeg har vist formstigning, sier Marcussen - som var langt over B-kravet på 5950 poeng.Marcussens sjukamp:

100 m hekk: 14,08

Høyde: 1,71

Kule: 13,29

200 meter: 25,14

Lengde: 6,18

Spyd: 46,03

800 meter: 2.12,36

Siste sportsnyheter

se mer

Resultater

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...