• Banens beste, Trettenes etter scoring

    FOTO: Jon Ingemundsen

Oilers tok historisk rekord

Kampinfo

Laster...

Sikret poengrekorden mot Lillehammer.

Mathias Trettenes, Peter Lorentzen og en strålende opplagt keeper Ruben Smith sørget for at Stavanger Oilers satte tidenes poengrekord i eliteserien da laget slo Lillehammer 2-0 i Siddishallen torsdag kveld. Aldri tidligere i historien har et hockeylag tatt 109 poeng i grunnserien i ishockey.

- Fantastisk deilig

- Det er utrolig kjekt å sette nye rekorder, og det var mye følelser i bildet da jeg satte inn 1-0. Det var fantastisk deilig å score, og sesongens beste mål for min del, sier en strålende fornøyd Mathias Trettenes til Aftenbladet.no like etter kampslutt.Sammen med keeper Ruben Smith ble han kveldens store Oilers-helt, men 2-0-seieren mot Lillehammer satt langt inne.- Vi kom ikke helt inn i kampen, og stanget egentlig mot veggen i 55 minutter. Vi klarte ikke å spillet opp mot det nivået vi ønsker å være på i sluttspillet, men det er jo en styrke at vi vinner likevel, sier Trettenes.

Smith hyllet

Det er Ruben Smith enig i.- Det er klart vi er stolte over å være tidenes lag i eliteserien. Vi har vært veldig gode hele sesongen, og da er det kult at vi klarer å ta poengrekorden. Det ligger jo helt klart litt prestisje i slike ting. For min egen del er det også viktig at jeg klarte å holde nullen igjen. Det betyr mye for selvtilliten før sluttspillet, sier Oilers-keeperen.

Etter kampslutt ble Oilers-keeper Ruben Smith hyllet som hjemmelagets beste spiller. Målvakten reddet samtlige 31 Lillehammer-skudd og skal ha en stor del av æren for seier på en dag der det gikk litt trått for Oilers.

Stanget og stanget

Oilers stanget mot veggen i 55 minutter, og drøyt fire minutter før slutt sto det fortsatt 0-0 på måltavlen. Da dukket den lokale unggutten Mathias Trettenes opp og sikret seieren med en perle av de sjeldne. Fra relativt kort og skrått hold smalt stortalentet pucken i krysset og sendte Oilers-fansen til himmels.I et siste forsøk på å utligne tok Lillehammer ut keeper. I stedet satte Peter Lorentzen inn 2-0 i åpent mål sju sekunder før slutt til ellevill jubel.

Med to kamper igjen av serien har Oilers dermed slått Sparta (2011) og Stohamar (2006) sin gamle rekord på 108 poeng.Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...