• Siste seriekamp i hockey. Vålerenga spiller for seriesølv. Møter Lillehammer.

    FOTO: Dan Petter Neegaard

Vålerenga – Lørenskog 2-5:

«Shampo»: - Dommerne blåste i stykker kampen

Kampinfo

Laster...

Pipekonsert på Jordal.Om noen tilfeldigvis hadde bestemt seg for å gi ishockeysporten en sjanse denne tirsdagskvelden og lagt turen til Jordal Amfi, tipper vi det ble med den ene gangen. Den andre semifinalen mellom Vålerenga og Lørenskog var et trist skue.

I de to første periodene virket på sett og vis som om dommerne hadde fått utdelt trippelt sett med fløyter for kampen ble så til de grader blåst i stykker.

- Dommerne blåste i stykker kampen. I en semifinale må det være lov å spille fysisk. Dette så mer ut som innebandy, mener Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen.

- Det er ikke dommernes skyld at vi taper, men de legger seg på forskjellig nivå fra kamp til kamp, noe som gjør det vanskelig for spillerne, sier han til Aftenposten.

Dårlig spill

På den andre siden: spillerne var ikke et hakk bedre. Dårlig disiplin og til tider direkte svakt spill var kveldens gjennomgangsmelodi.

- Vi spillerne må ta vår del av skylda og må se hvor dommerne legger lista. Vi var udisiplinerte, sier Lørenskogs Lars Erik Spets.

Det så ikke så verst ut fra start. Lørenskog var veldig tent på å hevne tapet fra søndagens hjemmekamp. VIF hang ikke med i svingene. Det tok 23 sekunder før Steffen Thoresen røk ut for holding mens Logan Stephenson fulgte etter for en krysstakling snaut to minutter senere.

Gjestene la seg til rundt VIF-buret, og Marius Trygg dyttet inn en retur fra VIF-keeper Patrick DesRochers.

Utvisninger

Resten av perioden var stort sett preget av utvisninger og svakt spill. Skjønt skuddet fra Jonas Oppøyen da han utlignet mot slutten av perioden var det ingenting i veien med. Men hvor var Lørenskog-forsvaret da? En liten finte fra Kenneth Larsens side var nok til at Oppøyen fikk fri vei mot Jürgen Penker i Lørenskog-buret.

Vålerenga hadde to laaange overtallsspill med to mer på isen uten å få til noe som helst, og jammen fikk de ikke en ny gylden mulighet tidlig i midtperioden med fem mot tre. Da er det ganske ubegripelig at Oslo-laget i løpet av de 40 første minuttene totalt klarte å få av gårde bare åtte skudd på mål. Lørenskog hadde på sin side mer anstendige 25 treff innenfor stengene på de to første periodene.

Overtallsspillet til VIF i sluttspillet har vært alt annet enn overbevisende. Pucken går aldeles for sakte og offerviljen foran motstanders bur er for slapp. Lørenskog hadde bedre fart på gummiskiva i sine overtall, og lagets andre scoring kom da også med en mann mer på isen. Denne gang var det Lars Erik Spets som fikk pucken forbi Patrick DesRochers.

Streng dømming

Pipeblåsingen fortsatte med uforminsket styrke også i midtperioden. Noen ganger så det veldig strengt ut fra vår posisjon, andre ganger ba spillerne om å få hvile i utvisningsboksen. Som da Steffen Thoresen dro på seg 2 + 2 + 2 + 10 minutter for roughing og å stikke med kølla.

Vålerenga fikk endelig en scoring i overtall da Stefan Espeland utlignet til 2-2 på en fiffig backhand. Men VIG-gleden varte bare i 15 sekunder. Da smalt James Sixsmith Lørenskog foran igjen med et herlig direkteskudd.

Vålerenga hadde et par brukbake muligheter til nok en utligning i overtall, men i stedet scoret Lørenskog med en mann mindre da pucken traff benet til Lars Erik Spets og fløy i mål.

Peter Messa avsluttet en god kveld for sin del da han dundret inn kampens siste scoring på et skudd fra langt inne i egen sone – i åpent VIF-bur.

Var det ikke noe særlig å skryte av her da? Jo, noen få glimt av klasse var det. Som da Knut Henrik Spets uten kølle klarte å kjempe pucken ut av sonens mens VIF hadde to mann mer på isen.

Og for at det ikke skal være noen tvil: Lørenskog vant kampen svært fortjent.Fakta tirsdagLillehammer – Stavanger 4-5 e.f. (2-1, 2-3, 0-0, 0-1), 0-2 i kamper

1911 tilskuere

Mål: 1. periode: 1-0 (0.53) Andreas Martinsen (Jordan Morrison, Aleksander Rindal), 1-1 (4.16) Jimmy Kilpatrick (Peter Lorentzen, Ryan MacMurchy), 2-1 (8.48) Gino Guyer (Justin Bostrom, R.J. Anderson).

2. periode: 2-2 (21.03) Christian Dahl Andersen (Lars Peder Nagel, Martin Strandfeldt), 3-2 (25.05) Morrison (Anderson, Guyer), 3-3 (25.42) Andersen (Strandfeldt, Tim Kunes), 3-4 (33.24) MacMurchy (Strandfeldt, Kunes), 4-4 (37.38) Guyer (Bostrom, Anderson).

3. periode: Ingen.

Forlengning: 4-5 (63.29) Strandfeldt (Kilpatrick).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Petter Hegle, Nes.

Utvisninger: Lillehammer 9 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff), Stavanger 9 x 2 min.

Vålerenga – Lørenskog 2-5 (1-1, 0-1, 1-3), 1-1 i kamper

2569 tilskuere

Mål: 1. periode: 0-1 (3.35) Marius Trygg (James Sixsmith, Peter Messa), 1-1 (15.48) Jonas Oppøyen (Fredrik Csisar, Daniel Sørvik).

2. periode: 1-2 (22.06) Lars Erik Spets (Kenny Corupe, Knut Henrik Spets).

3. periode: 2-2 (47.45) Stefan Espeland (Oppøyen, Kenneth Larsen), 2-3 (48.00) Sixsmith (Messa, Fredrik Ericson), 2-4 (54.01) Garrett Raboin (Messa), 2-5 (59.14) Messa.

Dommere: Eirik Hansen, Jutul og Ole Stian Hansen, Lillehammer.

Utvisninger: Vålerenga 16 x 2 min. 1 x 5 min (matchstraff) og 3 x 10 min. Lørenskog 14 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff).

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...