Norsk landslagstrener fikkhjerteinfarkt under kamp

Kampinfo

Laster...

Hockeylandslaget må finne seg ny keepertrener til VM

Det var under den første kvartfinalen i det svenske sluttspillet mellom Brynäs og Frölunda at Per-Erik Alcén kjente smerter i brystet. Senere på kvelden roet smertene seg, men kom tilbake neste morgen, skriver Aftonbladet. Da reiste svensken til sykehus der det ble konstatert at han hadde et hjerteinfarkt. Alcén er derfor sykmeldt på ubestemt tid. Han er keepertrener i Gävle-klubben Brynäs på heltid.

- Vi har fått beskjed om han er uaktuell for VM. Vi skal nå i samtale med landslagskeeperne for å finne ut hva vi nå skal gjøre, sier sportssjef Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund.

Alcén har vært norsk keepertrener i flere sesonger og har fått meget gode skussmål. Blant annet ga VM-sensasjonen Lars Haugen svensken mye av æren for sin suksess under VM i Slovakia i fjor der Norge bla. slo Sverige.

- Vi har snakket med ham, og han har det etter omstendighetene bra. Meningen var at han skulle knytte seg til det norske landslaget etter at Brynäs var slått ut av det svenske sluttspillet, sier Salsten som også skryter veldig av den jobben Alcén har gjort med de norske keeperne:

- Vår erfaring med ham er meget god. Både rent faglig, og måten han har kommet inn i gruppen på. Han er en type som virkelig utstråler at han skal gjøre alt for at du skal bli god. En type som går i krigen for deg, avslutter Salsten.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...