• Stavanger 20120416.Eliteserien i fotball 2012. Viking Stadion 16.04.2012. Viking - Molde. Vikings keeper Rune Almenning Jarstein og Vikings Indridi Sigurdsson i eliteseriekampen mellom Viking og Molde på Viking Stadion mandag.Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix

    FOTO: Tommy Ellingsen, SCANPIX

Sigurdsson-bloggen: Vi hadde marginene på vår side

Kampinfo

Laster...

Vi vant kanskje ikke helt fortjent, men vi vant heller ikke ufortjent.

Det er ettermiddag på Stadion, vi har hatt restitusjonstrening og vi har gått gjennom kampen som ga oss 1-0 over Molde. Rett etter en kamp er både vi spillere og publikum fulle av følelser og har kanskje ikke et helt presist bilde av det som har skjedd. Det er for ferskt. For vår del trenger vi faktisk å se kampen om igjen for å få et objektivt inntrykk av den. Nå er det gjort, og da er det lettere også å skrive denne bloggen.

Mot Molde håpet vi å kunne fortsette med det gode kombinasjonsspillet som vi viste mot Vålerenga, men vi kom ikke helt opp på samme nivået.

Jevn kamp

På forhånd trodde vi at kampen skulle være åpen og morsom, men dessverre for publikum ble det ikke sånn. Første omgangen var jevnspilt, men selv om vi hadde mer ballinnehav enn Molde, uteble det store sjansene for oss.

Også Molde var uten de store mulighetene. Grunnen er todelt. Vi klarte å opprettholde samme aggressivitet og intensitet ved balltap som da vi møtte Vålerenga, det vil si at Molde sjelden fikk rom og tid til å skape noe som helst.

Det som vi derimot ikke klarte nå, men som vi klarte mot Vålerenga, var at når vi fikk tak i ballen, manglet vi roen til å se etter riktige løsninger og utnytte riktige rom. Mandag ble det litt for oppjaget, vi spilte litt for raskt og stresset.

Etter scoringen i andre omgang ble det mye frem og tilbake. Jeg skulle ønsket vi hadde litt mer ro når vi fikk tak i ballen, for rom og muligheter til å skape sjanser var det nok av. Slik blir det ofte når lag flytter frem mye folk for å jakte utligning. Da er det viktig at vi klarer å avgjøre kamper hvis muligheten byr seg. Jeg sier ikke at den store muligheten var til stede, men med litt mer ro og presisjon hadde den nok kommet.

Sto imot presset

Heldigvis holdt det denne gangen med kun en scoring. Det er rart hvordan fotballen er, i én kamp skaper vi seks store sjanser uten å score mål, og i den neste skaper vi to eller tre og får en scoring. Derfor kan vi si at marginene var på vår side denne gangen i motsetning til siste kamp.

For Molde var det stolpen ut to ganger. Om kampen hadde endt uavgjort til slutt, hadde nok ingen sagt noe på det. Vi vant kanskje ikke helt fortjent, men vi vant heller ikke ufortjent, hvis dere forstår hva jeg mener.

Strømsgodset neste

På Marienlyst møter vi et hjemmesterkt Strømsgodset som kommer akkurat fra en sterk seier i Bergen. Selv om poengfangsten vår har vært mager de siste sesongene borte mot dem, har det vært jevne kamper som kunne ha bikket begge veier.

Derfor reiser vi ditt med en god følelse og tro på at vi kan klare å dra i land en seier.

For det er på tide!

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...