• Hønefoss 20120916.Eliteserien Fotball Hønefoss BK - Viking FKVikingtrener Kjell Jonevret tusler av banen etter eliteserekampen mellom Hønefoss og Viking søndag. kampen endte uavgjort 2-2. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

    FOTO: Poppe, Cornelius

Utgjort med uavgjort!

Kampinfo

Laster...

HP-BLOGGEN: Bare nesten godt nok.

Dette var kampen vi absolutt kunne vunnet, men noen små øyeblikk av sovesyke gjorde at vi endte opp med en sur uavgjort. Vi er gode i perioder, men vi er ikke gode nok.

Jonevret hadde gjort to endringer siden Tromsø-kampen. Nevland fikk tillit foran Veton, og Nisja tok over den offensive midtbanerollen for Thioune som droppet ned i ankerrollen sammen med Ørnskov.

Første omgang ble en åpen affære der Viking fikk mye rom når vi erobret ballen.

Med litt større presisjon hadde vi ledet dette oppgjøret.

I stedet ble det Hønefoss som tok ledelsen på ett av de få tilfellene hvor Landu Landu ikke hang med i svingene. Heldigvis fikk vi en fortjent utlikning rett før pause da Yanni viste klasse med en fin vipp inn til Nisja. Nisja fyrte løs to ganger, men det ble Nevland som skallet returen i mål.

Jeg trodde utlikningen rett før pause ville gi energi inn i andre omgang, men det ble blasse saker fra begge lag. Strengt tatt var det vel knapt en målsjanse før Yanni fikset straffe når Helge Haugen handset.

Thioune satte straffen sikkert, en scoring som burde sikret oss alle tre poengene. I stedet oppstod det en kollektiv svikt ett minutt før full tid der absolutt INGEN Viking-spillere gjorde jobben sin, og Hønefoss kunne spasere inn utligningen.

Et godt lag hadde gjordt kål på et svekket Hønefoss i dag, men Viking er ikke der for øyeblikket. Vi er fullstendig klar over manglene dette laget har, men nå mangler laget også det lille ekstra som vi hadde under seiersrekken i sommer. Først og fremst er det en ubalanse på midtbanen.

Jeg syntes Nisja fungerte bedre som offensiv midtbane i dag. Det var Ørnskov og Thioune som var problemet. Ingen av dem hadde dagen i dag, og Ørnskov slo fryktelig mange feilpasninger.

Dansken har gjerne slått seg til ro med at han forblir i Viking ut sesongen, men han spiller som han har hodet en annen plass. Thioune var også svak i dag. Et hovedproblem i dag var nettopp at ingen av de sentrale midtbanespillerne grep tak i kampen.

Jeg syntes forsvaret klarte seg bra, med unntak av oppførselen på baklengsmålene og det er tross alt da det gjelder. Likevel syntes jeg Bjørdal og Landu kom godt fra kampen. Yann-Erik de Lanlay hadde også en god kamp, han stod tross alt bak begge målene våre.

Isolert sett er det ikke mye å si på at kampen endte uavgjort, men dette var likevel en kamp vi burde vunnet.

Straffescoringen til Thioune burde holdt helt inn.

Hva mener du? Hvorfor vinner vi ikke i dag? Hvordan bør midtbanen komponeres?

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...