• LONDON, GREAT BRITAIN 20120801.Sommer OL i London 2012.London 2012 Olympic GamesNorwegian fencing athlete Bartosz Piasecki and his father and coach with the Silver Medal in fencing in the ExCel venue at the London 2012 Olympic Games Wednesday. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

    FOTO: Junge, Heiko

Sølvpappaen: - Det var som en drøm

Kampinfo

Laster...

Pappa og trener Mariusz Piasecki (53) tok taktikken i de siste OL-kampene helt på sparket. Han trodde nesten ikke det han så.

Garcon-Piasecki 15-10:

LONDON: Da pappaen, landslagstreneren og generalsekretæren i fekteforbundet ble spurt hvor stolt han var etter sønnens Bartosz Piaseckis sølvfinale, var han ikke i tvil om svaret:

- På en skala fra én til ti? Ti!

Det var ingen tvil om at det var en smårørt pappa som snakket med oss etter finalen mot Rubén Limardo Gascón fra Venezuela. Sønnen ble på sett og vis utspilt i finalen. Men det brydde ikke pappa seg om. Han satt på trenerstolen bak den fektende sønnen ved den ene kortsiden under kampen.

Han beskriver OL-dagen i ExCel Arena som en drøm han aldri våknet fra.

- Det er helt utrolig. Tidligere i dag sa jeg at jeg drømte om at vi skulle bli blant de åtte beste. Jeg trodde jeg skulle bli vekket for tidlig, men drømmen gikk bare videre, og han klarte å ta medalje, sa pappa Mariusz.

Stor overraskelse

Utenlandske journalister intervjuet norske journalister etter sølvet. For dette kom som et sjokk for de fleste. Og trolig var ikke mange av de norske journalistene veldig godt forberedt på det som skulle skje, og det ble googlet intenst på pressetribunen i timene før semifinalen og finalen.

Etter sølvet forklarte trenerpappaen hvordan de tenkte foran finalen:

- Vi diskuterte hvordan vi skulle fekte. Vi kunne ha ødelagt hele spetakkelen med å spille passivt og satse på støt. Da ville de to bare stått og sett på hverandre. Men Bartosz ville vise at fekting er en fin sport, og gikk ut der og fektet, sa han.

Det var kanskje hans eneste mulighet. Men med den taktikken måtte Piasecki åpne opp for støt flere ganger. Og de mulighetene tok motstanderen rått.

- Han (motstanderen) er veldig rask i forsvar. Så det ble vanskelig, sa Mariusz Piasecki, og forklarte hvordan de la opp løpet underveis i turneringen.

- Fra og med kvartfinalen tok vi alt på sparket, smilte pappaen.

- Hva sa du til ham under finalen?

- Jeg sa at han bare måtte prøve å presse ham mot slutten. Men det ble mange dobbeltstøt (at begge treffer og får poeng, journ.anm.). Kanskje var han sliten etter så mange kamper.

- Hva betyr dette resultatet for norsk fekting?

- Jeg hørte at det var mye på TV. Vi har ikke hatt så mye eksponering på mange år! Så det er bra.

NRK flyttet til og med Dagsrevyen 15 minutter på grunn av Piaseckis finale klokken 21. Det viser nok hvor mye dette engasjerte det norske folk.

Til tross for interessen og det sensasjonelle OL-sølvet er pappaen usikker på hvor det bærer videre med 25-åringen.

- Nå blir det tre måneder uten fekting, så får vi se. Vi får diskutere det rundt middagsbordet, he-he, sa treneren, og la til:

- Men indre motivasjon er uansett det viktigste.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...