• Hamar 20120211. Håvard Bøkko ble nummer fem på 5000m i verdenscupen på skøyter lørdag i Vikingskipet på Hamar. Trener Peter Müeller og Eskild Ervik i samtale med Bøkko etter løpet.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Profflaget hevder at de vraket Bøkko-søsknene

Kampinfo

Laster...

- De fikk ikke noe tilbud.

Mandag morgen sendte Norges Skøyteforbund ut en pressemelding der tema var at Hege og Håvard Bøkko har bestemt seg for å vende tilbake til forbundslaget etter ett år på privatlaget Team CBA.

«De to ønsker igjen å bli en del av Norges Skøyteforbunds offisielle satsing frem mot OL i Sotsji i 2014», het det i pressemeldingen.

Primus motor i Team CBA, Rolf Hauge, sier dette om skilsmissen med de to Bøkko-ene:

– Det er jo synd. Vi har jobbet en måneds tid med å bli enige med dem om en ny avtale. Men vi ble ikke enige, og derfor fikk de ikke noe nytt tilbud av oss, sier Hauge til bt.no.

På en pressekonferanse i Oslo bekrefter Håvard Bøkko at han ikke fikk et tilbud fra CBA.

- Hadde vi vært helt enige, hadde vi fått et tilbud. Det kom ikke så langt at vi ble helt enige, sier Bøkko.Telefonmøte med Mueller

Ifølge Hauge er Bøkko-søsknene altså blitt vraket av CBA.

– Ja, de fikk ikke noe nytt tilbud. Jeg, Peter Mueller og Eskil Ervik hadde et telefonmøte for en ukes tid siden, og der hadde vi en avstemning. Alle var enige om at det riktige var ikke å tilby dem nye kontrakter, sier Hauge.

– Hva var dere uenige om?

– Det var treningsopplegget og opplegget videre. I tillegg har det vært et stort trykk på Håvard og Hege fra mediene, og det har ikke vært enkelt for dem, sier Hauge.

– Synes du det er for tidlig å bryte samarbeidet etter kun et år?

– Ja, jeg mener jo det. Vi hadde troen på opplegget. Men jeg, Peter og Eskil var uenige med Bøkko-ene på en del områder, og det går ikke, sier CBA-lederen.

– Hva vil dette få å si for privatlaget CBA?

– Vi mister to flotte utøvere. Vi vil prøve å erstatte dem, og per dags dato kommer vi til å fortsette. But you never know, sier Hauge.Mye kritikk

Håvard og lillesøster Hege Bøkko valgte å forlate forbundslaget før forrige sesong. Bruddet skapte mye rabalder, og mange vil si at overgangen til CBA ikke har gitt fremgang. NRKs ekspertkommentator Even Wetten har tidligere sagt at han mener Håvard Bøkko er blitt en dårligere allrounder, og Wetten har også vært kritisk til manglende høydetrening.

Søsknene Bøkko stilte på en pressekonferanse i Oslo mandag formiddag. I en pressemelding fra Skøyteforbundet sier de:

– Vi har hatt en lærerik og fin tid i CBA, men er sammen kommet til at Skøyteforbundets og Olympiatoppens opplegg for landslaget er mest riktig for oss fremover. Det har vært tungt å bli utsatt for forhold gjennom sesongen som ikke har vært prestasjonsfremmende for oss. Vi tenker her på at vi som utøvere har stått midt i en idrettspolitisk diskusjon blant annet i media, som vi ikke selv har ønsket å være en del av, sier Hege og Håvard Bøkko.

– Etter en totalvurdering er vi kommet til at vi vil få et mer helhetlig sportslig opplegg på forbundslaget. Vi vil til enhver tid vurdere og velge det sportslige opplegget som vi mener vil bidra til vår sportslige utvikling. Det gjøres nå positive endringer i forhold til blant annet utvidet trenerpool og et bevisst forhold til ledelse og kommunikasjon i alle ledd. Dette er forhold som virker inn på valget vi har tatt, og som har vært avgjørende. Ved å jobbe sammen vil alle kunne få et sportslig løft individuelt og som lag.

Vil ha høydetrening

– Vi ser også frem til å være en del av det sosiale miljøet på forbundslaget. Samarbeidet Skøyteforbundet har med Olympiatoppen, og den kompetansen vi får tilgang til der, er også viktig for oss. Vi mener også at det vil være riktig frem mot Sotsji å gjennomføre systematisk høydetrening i regi av forbundslaget, kvalitetssikret av Olympiatoppen, sier Håvard Bøkko.

Med comebacket på forbundslaget varte privatoppholdet i Team CBA i et drøyt år for de to løperne fra Hol IL.

– Vi vil takke hele laget med trenere, utøvere og støtteapparat for en fin tid i Team CBA. Vi er ydmyke overfor Rolf Hauge og Peter Mueller, som har hatt stor tro på oss. Hauge har støttet satsingen raust økonomisk, mens Peter har gått inn for treneroppdraget med hjertet. Han har bidratt mye til våre fremganger som skøyteløpere, men nå mener vi det er riktig å velge et annet opplegg for å utvikle oss videre, sier Hege og Håvard Bøkko.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...