• Sarah Louise Rung. Nettsak mandag

    FOTO: Jon Ingemundsen

Rung vil hedre Dale Oen

Kampinfo

Laster...

Han var en helt og et forbilde. Tirsdag håper Sarah Louise Rung å hedre avdøde Alexander Dale Oen i London Aquatics Centre.

LONDON (aftenbladet.no): Da det norske svømmeesset så tragisk døde av hjertestans natt til 1.mai, var Sarah Louise Rung med på den samme treningsleiren i amerikanske Flagstaff.

I likhet med alle landslagssvømmerne opplevde hun noen svært tunge dager.

- Alexander var forbildet for oss alle. Han hadde alltid tid til andre, og kom med gode og velmenende råd. Dødsfallet var et sjokk, og jeg hadde mange vanskelige dager etterpå, forteller Sara Louise Rung til Aftenbladet.no.

- Derfor håper jeg å kunne hedre Alex på min måte. I morgen svømmer jeg 100 m bryst, som jo var «hans øvelse», distansen som skulle gi ham gull i OL. Nå skal jeg konkurrere i den samme hallen han skulle deltatt, på Alex sin favorittøvelse. Samtidig er det også min beste, der jeg har verdensrekorden. Intet ville gledet meg mer enn om jeg kunne gjort et godt løp for å hedre Alexander.SMS fra Kongen

Madla-svømmeren har opplevd noen fantastiske idrettsdager i London. Hun startet med sølv på 200 m medley fredag og tok sitt første paralympiske gull på 200 m fri lørdag kveld.

I tillegg til personlige gratulasjoner fra prinsesse Märtha Louise, telefon fra statsminister Jens Stoltenberg og gratulasjonstelegram fra kulturminister Anniken Huitfeldt, tikket det også inn en SMS fra Hans Majestet, Kongen, formidlet via telefonen til generalsekretæren i Idrettsforbundet, Inge Andersen.

- Det er fantastisk at så mange bryr seg om våre prestasjoner. Jeg føler handikapidretten nå virkelig får anerkjennelse, sier Sarah Louise.Ny Ukraina-duell

Hun hadde en morgenøkt i et oppvamingsbasseng mandag, og skal også i vannet før kveldsfinalene:

- Nå har jeg hatt to dager konkurransefri og føler meg klar igjen. Men jeg vet det blir tøft. Ukraina har storsatset inn mot disse lekene, og jeg får en ny duell mot Natalia Prologaieva på 100 m bryst. Den var hun som slo meg på 200 m medley fredag, og er tydeligvis i toppform.

Verdensrekorden på 100 m bryst, klasse SB4, innehas av Sarah Louise Rung og lyder på 1.46.98 og ble satt under NM langbane i Tøyenbadet 7. juli i år.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...