I 2010 ble det forsøkt å få en ny datasentral fra forskningsstiftelsen Cern inn i de gamle Nato-hallene på Rennesøy. Forsøket mislyktes. Men nå har Smedvig-selskapet Green Mountain Data Centre klart å signere avtaler med sin første kunde.

I en pressemelding varsles det at datasenteret som nå vil bli bygget i Nato-anlegget på Rennesøy blir Norges største. Green Mountain Data Centre mener de nå har fått et gjennombrudd.

- Vi har forhandlet i flere måneder og ble enige om å inngå avtaler i forrige uke. For oss var dette et avgjørende øyeblikk. Datasentervirksomhet er meget energikrevende, vårt datasenter vil være I verdensklasse både når det gjelder energieffektivitet og sikkerhet, sier administrerende direktør Knut Molaug i en melding.

Han vil ikke ut med hvem kunden er.

- Kunden har strenge sikkerhetskrav og slik sett er vårt datasenter ideelt for denne kundens virksomhet. Dessverre er det slik at med bakgrunn i disse kravene til sikkerhet kan vi ikke opplyse om navnet til kunden. Men, vi kan si at det er en større nordisk IT-aktør som nå har signert avtaler med oss, sier Molaug.

Nå er planen at datasenteret skal være klart i mars neste år. Totalt har Green Mountain Data Centre 21.000 kvadratmeter innen i fjellet på Rennesøy. I miljøsatsingen ligger det blant annet bruk av vann fra fjorden til kjøling.

Følg energiredaksjonen på Twitter.com/AenergiNO