• Marianne Bremnes har hatt god støtte fra ordførerne Paul Birger Torgnes (H) i Brønnøysund,Bård Anders Langø (Ap) i Alstahaug og Alf E. Jakobsen (Ap) i Hammerfest.

Nå kommer oljeruta til Nord-Norge

Fra januar kan du fly direkte fra Stavanger til Harstad, og videre til Tromsø. Den nye ruta kan spare næringslivet for flere hundre millioner kroner i året.

Kort tid etter at rapporten Fly arctic ble lansert under årets ONS Norway i Stavanger, er den første oljeruta mellom Stavanger og Nord-Norge på plass.

Les også

Ordførerne i Nord-Norges kjerneområder innen oljebransjen Alf E. Jakobsen, Paul Birger Torgnes, Marianne Bremnes og Bård Anders Langø kjemper en felles kamp for flere direkteruter. Både mellom sine kommuner, og fra sine kommuner til Stavanger. Dette kan spare næringslivet i Rogaland og Nord-Norge for 500 millioner kroner årlig.

Direkteruter kan spare næringslivet en halv milliard i året

Næringslivet kan spare opp mot 500 millioner kroner i året om oljefylket Rogaland og oljesentrene i Nord-Norge knyttes tettere sammen med direkte flyruter.

 

Millioner å spare

Den nye flyruta går fra Stavanger til Harstad og videre til Tromsø, før den snur og tar samme rute tilbake.

- Det er en gledens dag og en stor lettelse for veldig mange. Næringslivet i Regionen vil spare veldig mye både i tid og penger på dette, sier Harstad-ordfører Marianne Bremnes (Ap)

I rapporten Fly Arctic peker man på at en direkterute fra Stavanger til Harstad kan spare næringslivet for 225 millioner kroner. For næringslivet er det også viktig at de sparer tid.

- Det er god stemning i næringslivet i Harstad i dag. Fra å bruke fem timer til stavanger kan vi nå bruke i underkant av to. Dette er en kraftig forbedring, nå kan man reise mellom byene for å ta et møte, sier Bremnes.

Les også

Rekordleveranser for nordnorsk leverandørindustri

Leveransene til petroleumssektoren i den nordnorske leverandørindustrien fortsatte å stige til nye høyder i 2012, og 2013 kan bli et nytt rekordår, viser en ny undersøkelse.

 

Overbevisende samarbeid

I tillegg kommer gevinsten av å kunne fly videre til Tromsø, med mulighet for å komme seg videre til Hammerfest.

Det er BMI Regional som skal fly ruten.

- Olje- og gassindustrien, ordførerne i Stavanger, Harstad, Hammerfest og Tromsø har sammen med Avinor klart å overbevise oss. Vi har stor tro på de nye rutene, og vi ser frem til å starte opp, sier styreformann Ian Woodley i BMI Regional.

- Når vi kan samarbeide på den måten vi har gjort, så står vi sterkere. VI er så få at vi må samarbeide, og vi bør få til det i andre saker også, sier ordfører Bremnes.

Forskningssenter for oljevirksomhet i Arktis til Tromsø  

Ønsket i Stavanger

Rapporten Fly Arctic peker på at det ikke bare er i Harstad og Tromsø at man ønsker disse rutene velkommen:

I en undersøkelse blant 424 bedrifter i Stavanger-regionen, svarer 30 prosent av de spurte at de forventer å ha en betydelig reisevirksomhet til Nord-Norge i tiden fremover.

Blant de bedriftene som forventer en betydelig reisevirksomhet til Nord-Norge står en direkterute via Tromsø til Hammerfest øverst på ønskelisten. Hele 90 prosent av bedriftene beskriver dette som en svært viktig rute.

Fra januar vil det være mulig å komme seg direkte fra Stavanger til Harstad og Tromsø. Flyselskapet skal betjene ruten med jetflyet Embraer 145, som har kapasitet på 49 passasjerer.

Les også

Siste fra Aenergi

Meninger

På forsiden nå