• Erik Karlstøm, administrerende direktør i North Energy, vil hjelpe nykommer Lime Petroleum fra Midtøsten til Norge

    FOTO: Hege E. Johansen

Nytt oljeselskap på vei til Norge

Nykommer, Lime Petroleum, får drahjelp av North Energy med etablering i Norge.

North Energy har inngått en intensjonsavtale med Lime Petroleum og Rex Oil & Gas Limited om salg av North Energys andeler i de fire lisensene Valberget (PL 503), Zapffe (PL 518), Vågar (PL 526) og Heilo (PL 530).

Ifølge morselskapet, Hibiscus, er Lime ventet å sitte med mellom 10 og and 20 prosent i lisensene.

Venter på godkjenning

Salget gjennomføres så fort Lime er pre-kvalifisert som lisensinnehaver på norsk sokkel. Dette vil avhenge av norske myndigheters godkjennelse. Det skriver North Energy i en melding.

- Vi har lært å kjenne Rex og Lime og registrert deres teknologiske tilnærming til leting i andre deler av verden. Vi ser frem til å lære mer, og har i fellesskap besluttet at noen av våre lisenser vil være passende for introduksjon av deres teknologi i Norge. Hvordan og i hvilken grad dette skal gjøres, må avgjøres av partnerne i de ulike lisensene, sier administrerende direktør i North Energy, Erik Karlstrøm i meldingen.

Fra Midtøsten til Norge

Lime er et leteselskap som i dag hovedsakelig er aktiv i Midtøsten. Selskapet ønsker å etablere et heleid norsk datterselskap i 2012. Rex er eier av ulike teknologier innen leting.

Partene jobber nå med å bli enige om de siste betingelsene. Planen er å ha avtalene endelig styregodkjent innen utgangen av april 2012.

Følg Aenergi på Twitter.com/Aenergino

Les også

Siste fra Aenergi

Meninger

På forsiden nå