Politiet slo til mot eneboligen i Kristiansand 18. november i fjor. Tre personer, to menn og en kvinne, ble da pågrepet. Senere er ytterligere tre personer pågrepet. Det skriver Fædrelandsvennen.

Alle de involverte i saken har vietnamesisk opprinnelse. Tre av de siktede sitter fortsatt varetektsfengslet på grunn av fare for unndragelse av straff og bevisforspillelse.

De tre som først ble arrestert var huseieren (42), "gartneren" (32) og en kvinnelig venn av huseieren. Senere er tre personer i alderen 31 til 52 år arrestert. De tre er bosatt på Østlandet.

Samme mønster

- Etterforskningen viser at marihuanaplantasjen i Kristiansand er drevet etter samme mønster som vi kjenner fra tidligere saker, sier politioverbetjent Leif Vagle, leder av avsnittet for organisert kriminalitet ved Agder politidistrikt.

- Mønsteret er at noen leier et hus, knytter til seg et salgsapparat, og at det er en egen "gartner" med ansvaret for produksjonen. Det engasjeres også folk som kutter plantene som produseres, og sørger for at disse tørkes og klargjøres for salg.

Vagle sier at produksjonen i bolighuset i Kristiansand har pågått over flere år. Kvantumets størrelse tilsier at de er siktet for grov narkotikaforbrytelse.

Stjålet strøm

- Dette må også ses i sammenheng med at det etter vår oppfatning er stjålet strøm til en verdi av en halv million til å holde gartneriet i drift.

Hele kjelleren og loftet har vært gartneri, og produksjonen har vært profesjonell.

Politiet har også avdekket store pengetransaksjoner fra de involverte ut av landet. Det dreier seg om flere hundre tusen kroner, forteller Vagle.

De involverte i saken har i varierende grad erkjent hva de er siktet for.

- Noen tilstår noe, andre benekter alt, sier Vagle.

Etterforskningen av saken pågår fortsatt, og sistemann ble pågrepet bare for to uker siden.

Politiet regner med å være ferdig med etterforskningen av saken før påske.