Sannheten om pioner-
dykkerne er det viktigste

Hvorfor skal man skrive – og lese – historie som gjør vondt? La meg komme tilbake til det. Først vil jeg svare på noe av den kritikken som har kommet i kjølvannet av boken «Dypt urettferdig – Nordsjødykkerne og sannheten».

Amalie mistet offshorejobben

Ledere i oljeindustrien snakker om nødvendigheten av å kutte kostnader og å justere investeringene nedover. Men det er mennesker bak kostnadskuttene. Amalie Victoria Slettebø(21) er en av dem.

Ebola-tiltak for Statoil

Ingen ansatte i Statoil har siden i sommer fått lov til å reise til Guinea, Sierra Leone og Liberia på grunn av faren for Ebola-smitte.

Oljekrise kan bety færre faste stillinger

Krisetider i oljebransjen og oppsigelser som følge av nye permitteringsregler kan føre til at flere må ta til takke med midlertidige stillinger i framtiden, ifølge Fafo-forsker. - Dette er en alvorlig utfordring for norsk arbeidsliv, mener LO.

Noreco-sjefen: - Vi er i en alvorlig situasjon

Noreco skal etter planen betale over 600 millioner kroner i renter og avdrag i desember. I dag er det ikke klart hvordan de skal klare å skaffe disse pengene. Og denne gangen er det ingen som står klar med kapital for å investere mer i selskapet.

Songa ansetter 700 riggfolk

Det stavangerbaserte riggrederiet Songa Offshore skal ansette 700 det neste året. Fire nye rigger skal bemannes for norsk sokkel og arbeid for Statoil.

22 rigglærlinger på bar bakke

Fire selskaper sa nei til nye rigglærlinger i høst. 22 lærlinger i North Atlantic Drilling mistet kontrakten da det John Fredriksen-eide selskapet måtte flytte riggene sine utenlands.