- Statoils kutt truer sikkerheten

Ingeniørorganisasjonen Nito og fagforeningene Industri energi, Safe, Lederne og Tekna er bekymret for at Statoil ikke har gjort godt nok grunnarbeid for å finne ut hvilke konsekvenser kuttene på norsk sokkel vil få.

Sannheten om pioner-
dykkerne er det viktigste

Hvorfor skal man skrive – og lese – historie som gjør vondt? La meg komme tilbake til det. Først vil jeg svare på noe av den kritikken som har kommet i kjølvannet av boken «Dypt urettferdig – Nordsjødykkerne og sannheten».

Amalie mistet offshorejobben

Ledere i oljeindustrien snakker om nødvendigheten av å kutte kostnader og å justere investeringene nedover. Men det er mennesker bak kostnadskuttene. Amalie Victoria Slettebø(21) er en av dem.

Ebola-tiltak for Statoil

Ingen ansatte i Statoil har siden i sommer fått lov til å reise til Guinea, Sierra Leone og Liberia på grunn av faren for Ebola-smitte.

Oljekrise kan bety færre faste stillinger

Krisetider i oljebransjen og oppsigelser som følge av nye permitteringsregler kan føre til at flere må ta til takke med midlertidige stillinger i framtiden, ifølge Fafo-forsker. - Dette er en alvorlig utfordring for norsk arbeidsliv, mener LO.

Noreco-sjefen: - Vi er i en alvorlig situasjon

Noreco skal etter planen betale over 600 millioner kroner i renter og avdrag i desember. I dag er det ikke klart hvordan de skal klare å skaffe disse pengene. Og denne gangen er det ingen som står klar med kapital for å investere mer i selskapet.