Turbo-Tord åpner 54 leteområder i Barentshavet

Etter at klima- og miljøministeren flyttet iskanten nordover på tirsdag, åpnet olje- og energiministeren for oljeboring i 54 nye blokker i Barentshavet, flesteparten nord for den "gamle" iskanten. -  En katastrofe for miljøet, mener Bellona.

Sterke reaksjoner mot flytting av iskanten

Både miljøvernorganisasjoner og politikere reagerer kraftig på forslaget til klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) om å plassere iskanten lenger nord. Begge regjeringens samarbeidspartier sier de vil stemme mot forslaget i Stortinget.

Bellona krever OD-sjefens avgang

Oljedirektør Bente Nyland må gå av, krever Bellona. Etaten hun leder bryter petroleumsloven og svikter sitt samfunnsoppdrag, ifølge miljøstiftelsen. De vil ha granskning av Oljedirektoratet.

OD: - Lien sprer usikkerhet

Oljedirektør Bente Nyland forstår oljeselskapenes bekymring for at de ikke skal få bore nær iskanten i nord. - Utsettelsen av 23. konsesjonsrunde skaper usikkerhet, sier Nyland.

Helge Lunds vikar i 19 timer

Da terroristene slo til mot statoilanlegget i In Amenas, var Helge Lund i et fly over Asia. Derfor måtte utlandssjef Lars Christian Bacher fronte selskapet midt i dramaet. Nå er han kronprins til toppjobben.

- Statoil må leve med trusselen

- Statoil kommer også i framtiden til å ha aktiviteter i urolige deler av verden. Vi kan ikke la ytre trusler diktere våre valg, men vi må forstå dem og handle deretter, sier direktør for konsernsikkerhet i Statoil Jannicke Hilland.

Nå kommer Vette

Premier Oil planlegger å levere utbyggingsplanen for Vette (tidligere Bream) til myndighetene denne måneden. Feltet er avhengig av en oljepris på mellom 75 og 80 dollar for å være lønnsomt.

Statoil trekker seg fra Grønland

Statoil er et av tre oljeselskaper som ved årsskiftet leverte tilbake sine lisenser i havet utenfor Grønland fordi det har blitt for dyrt å fortsette å lete etter olje og gass.

Meninger

På forsiden nå