Flere jordskjelv knyttet til boring etter skifergass

Politikere i staten Ohio i USA vil innføre strengere regler for boring etter olje og gass i skifer etter at geologer fant en sammenheng mellom utvinningsmetoden fracking og flere jordskjelv i området. Statoil er et av selskapene som borer brønner i området.

SV vil tvinge fram flere Utsira-svar

SV fremmet torsdag et forslag for Stortinget om å forsyne alle oljefeltene på Utsirahøyden med kraft fra land. Hensikten er å tvinge fram flere svar fra olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Outsourcingsselskap jubler for Statoil

Statoils beslutning om å skille ut 69 arbeidsplasser i personalavdelingen kan vise seg å bli en god nyhet for Stavanger. Det mener sjefen i selskapet som nå overtar HR-oppgavene som Statoil skiller ut.

Bonustrøbbel for «Oljeruta»

SAS er dyrest, Norwegian er billigst og BMI bruker kortest tid, men «oljeruta» sliter. - Årsaken er Eurobonus og få flyavganger fra BMI på strekningen, sier økonomiprofessor.

Ber Statoil passe på de små

Når 16 oljeselskaper uten erfaring med utbygging på norsk sokkel nå skal slippes til, håper direktør Bente Nyland i Oljedirektoratet at de erfarne oljeselskapene, som Statoil, tar ansvar og deler av sine erfaringer.

Jasper skal stoppe Nigerias oljetyver

Han er fra Nigeria og har sett hvordan lekkasjer fra oljerør forurenser kysten. Dykkeren og ingeniøren har tatt doktorgrad ved Universitetet i Stavanger for å hjelpe landet sitt med en ny oppfinnelse; en lekkasjedetektor.

o Smarte ideer og nye bedrifter får 80 mill. kroner

Norges Forskningsråd gir 80 millioner kroner i starthjelp til nystartede bedrifter og forskning som har muligheter for kommersialisering. Jasper Agbakwuru i Innova fikk en kickstart til sin oppfinnelse av en lekkasjedetektor for oljeindustrien.

OD: Mulig å tjene 4500 mrd til på norsk sokkel

Oljedirektoratet mener det er mulig å oppnå en tilvekst av oljereserver på 7,55 milliarder fat i løpet av de neste 10 årene. Med en oljepris på 100 dollar per fat betyr det ekstrainntekter på rundt 4500 milliarder kroner, noe som tilsvarer 4,5 statsbudsjett.

fuelfix_energi

barentsobserver_energi

calgaryherald_energi

nytimes_energi

jp_energi