TV2 presenterte torsdag vårens programmer.

- TV 2 har mye spennende å by på denne våren. Her er noe for alle, og mange, nye godbiter til seerne våre. Jeg har like stor tro på våren som jeg hadde på høsten, sier informasjonssjef Marianne Røiseland.

Her er en oversikt over programmene:

«Det store korslaget»
I sin første sesong samlet «Det store korslaget» over en halv million nordmenn hver lørdag. I den andre sesongen får seks kjente norske artister igjen den store utfordingen å lede et amatørkor fra sine respektive hjembyer til seier i den rocka konkurransen.

Årets korledere er:
Åge Sten Nilsen, rocker kjent fra Wig Wam
Bjarne Brøndbo, DDE-vokalist
Simone Larsen, D'Sound-sanger
Benedicte Adrian, artistveteran og tidligere «Idol»-dommer
Joddski-duoen Jørgen Nordeng og Håvard «Jan Steigen» Jenssen
Tuva Livsdatter Syvertsen, Valkyrien Allstars-vokalist

«Farmen»
Den femte sesongen av «Farmen» satte i 2008 seerrekord på TV 2. Etter å ha fått hvilt seg litt er den populære serien nå tilbake, og i sin sjette sesong sier «Farmen» farvel til innland og setter kursen mot kysten.

Årets «Farmen»-gård ligger på den værutsatte øya Tranøya utenfor Trøndelagskysten. Det er lite vegetasjon på øya, og når blåser opp til dårlig vær slår sjøsprøyten langt inn på land. Det å drive et gårdsbruk i havgapet er ikke som på landsbygda.

Det er de menneskelige relasjonene som har gjort «Farmen» så populær, og også denne gangen skal serien speile livet slik det er, med samarbeid, konflikter, latter og tårer.

«Norske talenter»
Talentsiruset drar rett før jul til Bergen, Trondheim og Oslo for å finne deltagere. På nyåret er programmet tilbake på skjermen.

I denne sesongen håper TV2 på flere overraskelser innen ulike sjangere, større numre og stor underholdningsverdi.

Årets dommertrio består juryformann Thomas Giertsen og Mia Gundersen fra de to tidligere sesongene og nykommeren Alex Rosén.

Det nye programlederparet er Marthe Bjørstad fra NRK Barne-TV og John Brungot som jobber ved Nationalteateret og var med i «En god nummer to» på TV 2.

«Lurt av Karlsen»
Jan Fredrik Karlsen lurer norske kjendiser. «Lurt av Karlsen» er klassisk skjult kamera - men det er kun kjendiser som blir lurt.

Jan Fredrik er iscenesetter og har regien på komplottene mot kjendisene. Han får tak i muldvarper som er med på å lure kjendisene, og dette kan være venner, familie eller arbeidskolleger. Noen av komplottene er veldig store rigg der himmel og jord settes i bevegelse for å lure kjendisene. Andre igjen er enklere.

«Thune Files»
Vi følger privatetterforsker Ola Thune gjennom fem kriminalsaker fordelt på fem episoder. Sakene har opphav i Norge, men fører oss i flere tilfelles til utlandet. Noen saker blir oppklart, andre får uventede utfall.

Både kjente og ukjente saker blir tatt vist.

«Sporløs»
Som programleder skal Sturla Berg-Johansen hjelpe nordmenn å lete etter slektninger, nære og kjære som de har mistet kontakten med eller på en eller annen måte kommet bort ifra i årenes løp.

Sturla Berg-Johansen blir med dem som programleder og støttespiller.

«Norgesmester»
Det norske konkurranseinstinktet blir hyllet når Sigurd Sollien drar landet rundt for å treffe norgesmestere i blant annet luftgitar, saueklipping og morellsteinspytting.

I hvert program utfordres dessuten en kjendis til å delta i det aktuelle mesterskapet Også kjendisene går inn for oppgavene med dødsforakt. Helene Rask har svinger sauesaksen i NM i saueklipping, mens Jenny Jensen deltar i luftgitar-NM i Alta med stort engasjement. Pål Anders Ullevålseter drar til Hardanger for å spytte morellsteiner.

«Otto - Helt privat»
Otto Jespersen har fått barn i voksen alder og er hjemme på pappaperm i villaen sin i Oslo. Men han klarer ikke la være å mene noe – og oppretter en blogg der han kan ytre seg.

I TV-serien følger vi Otto på hjemmebane, med scener fra samboerskapet og livet ellers, vi får gjensyn med gamle figurer som Birger anno 2010 – og helt nye morsomme karakterer.

«På hjul med Dag Otto»
Dag Otto Lauritzen og sykkelentusiast Kristian Ødegård har reist gjennom flere land på sykkel, møtt norske kjendiser på veien og blitt kjent med sykkelkulturen i landet

«Hjelper hjerne»
Troy Gulbrandsen tar oss med på sitt personlige forskningsprosjekt der han informerer, demonstrerer, underholder og setter i gang følelsene rundt det som foregår under topplokkene våre.

De fleste vet at det meste som har med oss som mennesker å gjøre foregår i hjernen, det vet selvsagt Troy også, men hva skjer i hjernen når noe skal huskes, når man blir fryktelig redd, når man stammer?

I tillegg til disse programmene blir det en ny sesong med «Jenter på hjul» hvor programlederne drar på sykkeltur rundt om i Norge. Johan Golden og Henrik Elvestad er tilbake med den åttende sesongen av «Golden Goal» og Håvard Lilleheies humor-talkshow «Showman» fortsetter på TV2 Zebra. Det blir også mer oppussing i serien «Tid for hjem». For de minste kommer TV2 Junior med den nye serien «Vennebyen».