Treffsikre rappere

For en utvikling! Bærumsrapperne Erik og Kriss albumdebuterte i fjor med «Gull og grønne skoger». Et snaut år senere kommer album nummer to.

123456
««Verden vil bedras»»

Der har Erik Mortvedt og Kristoffer Chaka Bwanausi Tømmerbakke videreutviklet det som allerede var bra med debuten: underholdningsverdien og partystemningen. Men ikke nok med det: Erik og Kriss rapper troverdig, lettfattelig og interessant blant annet om å være rapper fra beste vestkant, mobbing, om hip hop-koder og medienes skremselspropaganda. Miksen mellom humor og alvor er elegant, beatsene er varierte, rimene er treffsikre. Og på gjestelisten står blant andre Coolio.

Neste gang klarer duoen sikkert å levere en enda større andel godlåter der det er full klaff mellom både beats, rim, humor og tema. Beste spor: «Dra tilbake», «Medskyldig», «Ikke yo nok» og «Hysteri».


Les også

ERIK OG KRISS:

«Verden vil bedras»

(MTG)

Relaterte bilder

 • God Dag

  1 2 3 4 5 6

  Alt treffer ikke like godt, men Dag Schreiner vil sørge for mange latterkuler i Stavangeren før jul.

 • Sjarmerande brakfis

  Barne- og ungdomsteatrets versjon av "Doktor Proktors prompepulver" på Rogaland Teater er ei sjarmbombe av promp, korps, rotter, kloakk og vennskap.

 • Hamlet

  1 2 3 4 5 6

  Det er sjelden at et teaterstykke varer i nesten fire timer og likevel har man ikke lyst til at det skal slutte. Regissør Kjersti Horn, hovedrolleinnehaver Torbjørn Eriksen og ensemblet for øvrig har skapt en storslått og medrivende forestilling av Shakespeares mest berømte tragedie.

 • Lille Eyolf

  1 2 3 4 5 6

  Angår "Lille Eyolf" fra 1894 oss i dag? Mer enn man kanskje ville tro. Stykket skildrer et ektepar som nesten bukker under fordi deres funksjonshemmede barn dør. Henrik Ibsen avslører, som vanlig, stor innsikt i menneskesinnets irrganger.

 • Hiv o’ hoi for et show!

  1 2 3 4 5 6

  Det vil være en underdrivelse å si at årets Sabeltann-forestilling er full av overdrivelser. Den er tettpakket. Overlesset.