• Utstillingen som er åpen for publikum er en hyllest til en av Heimlund Skjæveland sine store forbilder, Lars Hertervig.

    FOTO: Ingvild Lygren-Junge

- Inspirerende omgivelser

Stian Heimlund Skjæveland er en av kunstnerne som åpnet atelieret sitt i forbindelse med «R-open».

- Jeg synes det er et kjempeflott initiativ, sier kunstner Stian Heimlund Skjæveland om det kunstnerinitierte prosjektet Rogaland Open.

Sammen med flere andre kunstnere både i Forsand og Suldal kommune, åpnet han i dag dørene for at folk kan komme å se utstillingen hans.

- Folk våger ikke alltid å banke på døren. De er redde for å forstyrre meg i arbeidet. På denne måten kan folk komme hit uten å uroe seg for om det passer eller ikke, sier Heimlund Skjæveland.

Billedkunstneren har gått på Kunsthøyskolen i Bergen. I tillegg har han reist på flere studieturer for å lære seg ulike teknikker. Han er svært inspirert av naturen i Ryfylke som han mener er både mangfoldig og unik.

- Vi har alt. Fjorder, fjell, sjø og landskap. Det å vokse opp i slike omgivelser har gitt meg mye inspirasjon, sier han.

Galleri Skjæveland ligger i naturskjønne omgivelser helt i sjøkanten på Jørpeland. Galleriet er i første etasje, mens det er i andre etasje at kunstneren arbeider med bildene. I løpet av vinteren håper han at også andre etasje skal være åpen for publikum.

- Utstillingen tar utgangspunkt i mitt følelsesmessige forhold til naturen i Ryfylke, sier den engasjerte maleren.

Han har blant annet hentet inspirasjon fra Trodla-Tysdal i Årdal og Uburen i Forsand.

I Rogalandsutstillingen «R-Open», er det også med andre utøvere fra Ryfylke. Det er Anne Karin Krogevoll, Aud Heng og ekteparet Wenche Sunde og Roy Albrigtsen.

Les også

Siste fra Utstilling

Siste nytt

Siste 100 saker