- Jeg synes det er et kjempeflott initiativ, sier kunstner Stian Heimlund Skjæveland om det kunstnerinitierte prosjektet Rogaland Open.

Sammen med flere andre kunstnere både i Forsand og Suldal kommune, åpnet han i dag dørene for at folk kan komme å se utstillingen hans.

- Folk våger ikke alltid å banke på døren. De er redde for å forstyrre meg i arbeidet. På denne måten kan folk komme hit uten å uroe seg for om det passer eller ikke, sier Heimlund Skjæveland.

Billedkunstneren har gått på Kunsthøyskolen i Bergen. I tillegg har han reist på flere studieturer for å lære seg ulike teknikker. Han er svært inspirert av naturen i Ryfylke som han mener er både mangfoldig og unik.

- Vi har alt. Fjorder, fjell, sjø og landskap. Det å vokse opp i slike omgivelser har gitt meg mye inspirasjon, sier han.

Galleri Skjæveland ligger i naturskjønne omgivelser helt i sjøkanten på Jørpeland. Galleriet er i første etasje, mens det er i andre etasje at kunstneren arbeider med bildene. I løpet av vinteren håper han at også andre etasje skal være åpen for publikum.

- Utstillingen tar utgangspunkt i mitt følelsesmessige forhold til naturen i Ryfylke, sier den engasjerte maleren.

Han har blant annet hentet inspirasjon fra Trodla-Tysdal i Årdal og Uburen i Forsand.

I Rogalandsutstillingen «R-Open», er det også med andre utøvere fra Ryfylke. Det er Anne Karin Krogevoll, Aud Heng og ekteparet Wenche Sunde og Roy Albrigtsen.