- Ta gjerne jobb, men ha bein i nesa

- Ayia Napa er en flott plass å jobbe, mener Anita Glosvik fra Bergen. Hun fikk jobb på baren Galiano gjennom en annonse i Bergens Tidende.

- Jeg hadde allerede arbeidet på Mallorca to år tidligere da jeg oppdaget annonsen, sier hun og fortsetter:

- Mer enn fest og fyll
- Når du først har vært ute og reist så får du det i blodet, dessuten så er det noe med dette stedet. De fleste som har arbeidet her kommer tilbake, forklarer hun.

Glosvik presiserer at Ayia Napa ikke bare handler om fest og fyll.

- I hvert fall ikke for oss som bor her nede permanent. Det handler like mye om å treffe nye mennesker på et sted hvor folk er veldig åpne og i møtekommende. Her hilser en på folk selv om en ikke kjenner dem, det gjør en aldri hjemme.

I år melder reiseselskapene på Ayia Napa at trøkket av besøkende har vært massivt, faktisk mye bedre enn på flere år.

- Her er høysesongen fra april til oktober intens og ikke minst livsviktig for bransjen. Det er godt å oppleve at det er bra trøkk her nå, sier Glosvik.

- Vær bevisst
Hun vil ikke fraråde andre å ta seg jobb på ferieøya, tvert imot.

- Men en må ha litt bein i nesen, her er ekstremt mye drikking. For helt unge mennesker kan det være vanskelig å distansere seg fra det hele. Jeg er grådig glad for at jeg ikke er 18 år og jobber her, en må ha litt perspektiv på ting.

elisabeth.risa@aftenbladet.no

Les også

Siste fra Norge

Kypros

Republikk: Selvstendig siden 1960. Største by: Nicosia, 200.000 innbyggere. Totalt: 800.000 innbyggere. Myntenhet: Kypriotisk Pund: ca. 15 nkr.

Jobb: Anita Glosvik har arbeidet på bar i Ayia Napa i fire år. Hun tjener 6750 kroner i måneden, losji er inkludert i lønna. Tips kommer i tillegg.

Siste nytt

Siste 100 saker