Pågrepet skal tilhøre høyreekstremt miljø

Anders Behring Breivik (32), som er pågrepet og siktet for drapene på Utøya og mistenkt for bomben i Oslo sentrum fredag, skal tilhøre et høyreekstremt miljø.

Breivik ble pågrepet på Utøya etter han utkledd som politimann skal ha skutt og drept minst ti personer som deltok på AUFs sommerleir. I tillegg ble 15 personer fraktet med ambulanser til Ullevål sykehus i Oslo med alvorlige eller kritiske skader. Politiet mener også han er den som står bak den voldsomme bomben som rystet Oslo sentrum fredag ettermiddag.

Politidirektoratet meldte natt til lørdag at det er klart at hendelsene har et større omfang enn først antatt.

Ifølge kilder TV 2 har snakket med, skal den pågrepne tilhøre et høyreekstremt miljø på Østlandet og skal ha registrert to våpen på navnet sitt: Ett automatvåpen og en Glock pistol. Behring Breivik satt i avhør fredag kveld.

Væpnet politi med skuddsikre vester sperret ved midnatt fredag en gateadresse på Oslos vestkant. Mens nabooppgangene i boligkomplekset ble evakuert, gjennomsøkte politiet oppgangen der 32-åringen skal bo.

- Politiet kom med våpen og alt. De sa jeg måtte evakuere på grunn av det som hadde skjedd i Oslo sentrum. Jeg er veldig oppskaket, sier Isabella Helena Jazwik til NTB.

Hun kjente selv ikke den mistenkte, men sier det er forferdelig å vite at han skal ha bodd i oppgangen. (©NTB)

Les også

Siste fra Norge