• Boots er obligatorisk til kjolen.

    FOTO: Martin Lyngdal

Anja (33) er verdens beste i linedans

Anja Hauge fra Hauge i Klepp ble lørdag verdensmester i sin klasse i linedans. -Det går litt rundt for meg. Jeg har ikke helt forstått dette ennå, sier den uslitte mesteren en døgn senere.

På Sola sto linedanserne "linet opp" da Anja Hauge (33) landet søndag ettermiddag. Verdensmesterskapet ble arrangert i "Wonderland Kalkar" ved Dusseldorf i Tyskland hele sist uke. Først var det kvalifiseringsrunder, så selveste finalen lørdag.

- Jeg visste ikke at jeg hadde vunnet før prisutdelingen lørdag kveld. De fem beste blir bedt om å ta på seg kostymer og marsjerer inn på dansegulvet. Så teller de ned fra fem, fire og helt til jeg sto igjen der alene. De skjønte jeg ingenting, jubler Anja Hauge.

Fikk sjokk

Hun hadde håpet på å bli blant de tre beste av 13. At det skulle bli gull var nesten for godt til å være sant.

- Jeg ble ganske sjokket ja.

Rundt sto 3-400 publikummer og så på. Etterpå var det fest for 33-åringen som begynte så smått med linedans i 2000. Først i 2008 ble det alvor med NM-konkurranse blant annet. Etter hvert er det blitt flere NM-titler og til og med to EM-titler på dama fra Hauge som for tiden bor utenfor Tromsø.

Lykkelig linesjef

Formann i Huse på Jæren Linedancers Gro Wetteland, kan ikke få rost den nyslåtte verdensmesteren nok.

- At hun ble verdensmester er ikke noen bombe for oss. For meg er hun nummer en. Vi er så stolte at vi henger langt oppi taket her, sier Wetteland. Det er andre gang en linedanser fra Jæren blir verdensmester. Forrige gang var for tre år siden.

Mandag kveld er det fest i Huse på Jæren hvor linedanserne holder til.

- Da blir det kakefest! lover Wetterland.

Les også

Siste fra Lokalt

Relaterte bilder

Anja Hauge avnt VM i linedans.

Anja Hauge vant VM i linedans. FOTO: Martin Lyngdal

Anja Hauge avnt VM i linedans.

Anja Hauge er 33 år og danser i klasse Novise Crystal. Det var 13 deltakere i denne klassen. FOTO: Martin Lyngdal

Siste nytt

Siste 100 saker