Dobbeltsporet endelig godkjent

Det midlertidige signalanlegget er akseptert. Dermed er endelig all tvil ryddet av veien: Togene begynner å rulle 16. november og 14. desember kommer samferdselsminister Kleppa for å kaste glans over dobbeltsporet.

Jernbanetilsynet har endelig godkjent dobbeltsporet mellom Stavanger og Sandnes. Det opplyser Erik Ø. Johnsen, direktør i Jernbanetilsyet, til Aftenbladet.

Dermed kan utbyggingssjef for dobbeltsporet Ole Konttorp puste lettet ut. Alt er nå klart for åpning 16. november. Denne godkjenningen var siste brikke som måtte på plass for at dobbeltsporet skulle kunne tas i bruk.

Kvartersavgang fra 13. desember

Jernbaneverket begynner testkjøring en av de neste dagene, og NSB setter tog i trafikk 16. november. Fram til da blir det buss for tog. De nye rutetabellene iverksettes ikke før 13. desember. Fra da av blir det kvartersavganger mellom Stavanger og Sandnes.

Dagen etter, 14. desember, kommer samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa for å kaste glans over det nye sporet.

Fikk signalproblemer

Dobbeltsporet skulle opprinnelig ha åpnet 19. oktober, men ble utsatt én måned fordi Jernbaneverket hadde problemer med å få montert det midlertidige signalanlegget. Dette anlegget erstatter Merkur, det skandaliserte signalanlegget Jernbanetilsynet i fjor avviste.

Men det midlertidige signalanlegget måtte også godkjennes av Jernbanetilsynet, og det er dette hinderet Jernbaneverket nå har passert.

Verket fikk hastverk da Merkur ble avvist, og har måttet leve med usikkerheten helt fram til Jernbanetilsynet ga det midlertidige anlegget tommelen opp.

Les også

Siste fra Lokalt

Relaterte bilder

FOTO: Jonas Haarr Friestad

Siste nytt

Siste 100 saker