• Slik vil det danske arkitektbyrået BIG at Stavangers nyeste hotell skal se ut.

    FOTO: BIG

Hva slags hotell vil du ha?

Stem på din favoritt blant de fem forslagene til nytt hotell i Stavanger.

De fem arkitektforslagene til det nye Choice-hotellet som skal bygges på Løkkeveien ble lagt fram onsdag formiddag. Ett av forslagene er formet slik at hotellgjestene kan sitte i første etasje og nyte utsikten fra taket gjennom et spesialkonstruert megaspeil.

STEM PÅ DIN FAVORITT

– Det er ingenting som er umulig å få til, men det er klart at noen forslag har en lenger vei å gå, sier Odd Are Njå, partner i Base Property, som står bak hotellbyggingen sammen med Seabrokers.

Direktøren for Choice Comfort Hotels, Thomas Westergaard, hevder at de vil bygge Stavangers flotteste og råeste hotell.

– Dette blir ikke noe gammeldags luksushotell; her vil vi ha et urbant og effektivt forretningshotell med økologisk mat og køfri utsjekking, sier han.

Ferdig før 2010

Daglig leder i Two Seasons Hotel, som prosjektet er blitt kalt, Kjetil Andersen, håper å kunne arrangere nyttårsfeiring i ferdig hotell ved årsskiftet 2009/2010. Byggestarten er beregnet til fjerde kvartal i år.

– Hvor fort vi blir ferdige, avhenger av hva slags forslag som blir valgt. Noen av forslagene krever at reguleringsplanen må endres, sier Andersen, og sikter blant annet til det ambisiøse periskopbygget.

Arkitekten har valgt å gi halve tomtegrunnflaten tilbake til kommunen som parkareal. Til gjengjeld har han tegnet hotellet dobbelt så høyt som tillatt.

– Det er mange andre høyhus i det området, så i utgangspunktet burde det ikke være noe i veien for å bygge høyt her også, sier Andersen.

Skjev pyramide

Et annet forslag som utfordrer reguleringsplanen, er den såkalte pyramiden. Brandsberg-Dahls arkitektkontor, som står bak Ricahotellet på Tjensvoll, har tegnet en skjev pyramide full av vinduer sammen med JDS Architects. Også denne er høyere enn kommunens retningslinjer.

– Dette vil bli et monumentalt bygg i Stavanger dersom det gjennomføres, sier Kjetil Andersen til Aftenbladet.no.

De fem hotellforslagene skal nå vurderes av representanter fra byggeselskapene og kommunen. Den første april blir det avgjort hvordan det nye hotellet skal se ut. Odd Are Njå sitter i komiteen som skal evaluere forslagene, men kan ikke spå noen vinner av arkitektkonkurransen.

Gode forslag

– Alle har levert gode forslag, men det er umulig å si hvilket vi faller ned på. Samtidig vil det sannsynligvis også bli gjort endringer på det endelige forslaget, sier han.

Hvilket hotell vil du ha i Stavanger?

Les også

Siste fra Lokalt

Relaterte bilder

Direktør Thomas Westergaard viser frem «Pyramiden», et av forslagene til nytt hotell på Løkkeveien. FOTO: Andreas Veggeland

Dette forslaget er laget av den lokale arkitekten Wilhelm Eder. FOTO: Andreas Veggeland

Gaute Stray Jensen vil lage hotell med fasaden utenpå vindusglassene. FOTO: GSJ

Et pyramidehotell vil bli et monumentalt bygg i Stavanger, mener Kjetil Andersen i Base Property. FOTO: BDA/JDS

Pyramidedesignerne i Brandsberg-Dahls Arkitekter og JDS Architects har også laget et forslag hvor toppen på pyramiden er kuttet av. FOTO: BDA/JDS

Siste nytt

Siste 100 saker