• FOTO: Tor Inge Jøssang

Jørpeland kirke som ny

Den er blitt sammenlignet både med en trafostasjon og et gammeldags kamera med belg. Da Jørpeland kirke ble åpnet i 1969 var det en av de første arbeidskirkene i Norge. Etter 27 år var bygningen svært slitt. Nå har kirken fått en indre opprustning.

Oransje tepper og golvbelegg ble revet ut i mai. Siden har Svein Arvid Angell og andre håndverkere jobbet på spreng med å legge fliser og slemme vegger. Kunstner Per Odd Aarrestad som i sin tid laget kirkens store Kristus-figur, har komponert fire motiv i skiferen på gulvet. De harde benkene i midtskipet har fått puter og nye stoler er plassert i sideskipene. Kapellan Geir Øy er strålende fornøyd med resultatet. Det samme er Angunn Tvedt i det hun kommer fra minnegudstjeneste.

- Fantastisk, konstaterer hun.

I kveld arrangeres konsert med Lisa Børud og barnekorene i kirken og pinsemenigheten Klippen. I morgen er det forestilling med Svein Tindberg som leser, forteller og leker med tekster fra Bibelen. Og på søndag er det åpningsgudstjeneste med kor, korps og andre lokale krefter.

Les også

Siste fra Lokalt

Relaterte bilder

FOTO: Tor Inge Jøssang

FOTO: Tor Inge Jøssang

FOTO: Tor Inge Jøssang

Siste nytt

Siste 100 saker