BRYNE: Det er Kiwi som går foran i det som kan bli en ny kamp mellom kjedene om dagligvaremarkedet i Norge.

- Vi er til for kunden, og vi tror mange vil sette pris på det nye tilbudet. Vi ser i alle fall at det er en viss handel av mat på bensinstasjoner på søndager, sier Trond Inge Larsson, regionsjef for Kiwi Rogaland.

Egen søndagsbutikk

På Bryne har Kiwi overtatt lokalene etter dagligvarekjeden Drageset i Bryne torg senter. Her åpner kjeden i dag en vanlig dagligvarebutikk på rundt 780 kvadratmeter. Vegg i vegg med butikken - helt atskilt - kommer det nye konseptet: Søndags Kiwi, en 100 kvadratmeter stor butikk med dagligvarer, som bare blir åpen på søndager fra klokken 09.00 til 21.00. - Det blir samme priser som i de andre butikkene våre. Det blir bare litt mindre vareutvalg, men folk skal få alt det de trenger til søndagsmiddagen og mer til, lover Larsson.

Sterk vekst

Kiwi er inne i en sterk vekst. Til nå i år har omsetningen økt med nær 18 prosent. I Rogaland har kjeden 44 utsalgssteder. Deriblant på Rossaland på Bryne, og denne butikken består, selv om det nå åpnes en ny butikk bare 1 kilometer borte.

- Vi gikk foran med åpningstidene. Holder åpent fra klokken 07.00 til 23.00 i de fleste butikkene våre. Dette har vært en suksess, og nå ser vi også at det kan være behov for å gi folk en anledning til å handle på søndager.

- Blir det flere søndagsåpne butikker?

God tro

- Nå ser vi hvordan dette går på Bryne. Men vi har god tro på at det på noen steder vil være behov for slike butikker. Foreløpig har vi ingen konkrete planer, sier Kiwi-sjefen.

De andre landsdekkende kjedene har ikke lignende konsept i Rogaland, men Brustadbua i Stavanger har lenge vært godt kjent for søndagsåpen handel. Nå melder Kiwi seg på i konkurransen.

Satsingen på Bryne har skapt 12 arbeidsplasser. De fleste var tidligere ansatt i Drageset.

geir.sveen@ aftenbladet.no