Knut Hammer Larsen er død

Knut Hammer Larsen døde natt til tirsdag på Rikshospitalet i Oslo bare 38 år gammel.

Han hadde sine kjære og nærmeste rundt seg da de fikk beskjed om at Knut kom til å tape kampen mot blodkreften. Han fikk cellegiftbehandling både i Stavanger, Haukeland i Bergen og til slutt i Oslo. Han måtte ha ryggmargsdonor da ingen i familien matchet typen. Det ble skaffet en ukjent donor og alle trodde at nå skulle det oppover. Men så fikk han tilbakefall i september i fjor og de tre siste månedene tilbrakte han i Oslo.

Knut var en fighter av rang. Han ga aldri opp og kjempet tappert til siste slutt.

- På Rikshospitalet var han i gode hender og fikk førsteklasses oppfølging, forteller broren Stig.

De første skoleårene gikk Knut på Gosen, men familien flyttet til Tasta og der vokste han opp. POL ble hans første klubb, og senere ble det både Vidar, SIF, Viking, Staal, Buøy, Djerv 1919, Tasta og Vardeneset hvor han var en entusiastisk og humørspreder med en kolossal vinnervilje. I Viking spilte han under Benny Lennartsson i 1990 og fikk med seg tre seriekamper og én europacupkamp.

Knut likte seg veldig godt i Vardeneset, og han får mye av æren for at Vardeneset BK gikk gjennom en mentalitetsendring både når det gjelder treninger og kamper.

«Hammeren» som han ble kalt, har satt dype spor etter seg i mange miljøer - både i fotballen, i arbeidslivet og blant venner.

I 2001 giftet han seg med Cathrine, og de fikk to barn, Hedda (6) og Ludvik (1).

I forbindelse med sykdommen har Lyse-konsernet vært behjelpelig på mange måter. I Lyse var Knut en respektert og idérik salgssjef for bredbånd, telefoni og Altibox-systemet.

Vi som kjente Knut, minnes en spiller som var full av vinnervilje, entusiasme og livsglede.

Les også

Siste fra Lokalt

Relaterte bilder

Siste nytt

Siste 100 saker