Kritikk mot nytt havnebygg

Flere politikere reagerer på at havnestyret nå planlegger å bygge nytt kontor- og lagerbygg på Somaneset i Sandnes.

Dette burde ventet til konsekvensutredningen for hele det nye havneområdet er ferdig, mener Sverre Hetland (KrF).

- Bør vente
Det var under bystyremøtets behandling av halvårsrapporten for Sandnes havn, at flere politikere reagerte på havnestyrets planer om et nybygg på Somaneset som skal stå ferdig i løpet av første halvår 2006. Det er samtidig som konsekvensutredningen for den videre utbyggingen av Somaneset skal foreligge.

Hetland fikk støtte fra Olav Birkeland(H). Også han mener det vil være klokest å vente med bygget. - Vi har tross alt lovet beboerne på Lura en utredning om hvilke konsekvenser en utvidelse av havnen på Soma, og dobbeltsporet vil ha for bydelen, sa han.

Samme standpunkt har Arne Buchholdt Espedal (Ap). - Det er vel ikke så lurt å bygge et nytt administrasjonsbygg før man i det hele tatt vet om Somaneset blir utvidet, framholdt han.

Frp uenig
Mangor Malmin (Frp) mente derimot at det ikke er grunn til å vente. - Vi har allerede vedtatt å flytte havnen til Somaneset. Området er også regulert til formålet. Planen for et nytt administrasjonsbygg innebærer derfor ikke en utvidelse av havneområdet. Det er en eventuell videre utvidelse av havneområdet som nå skal konsekvensutredes, minnet Malmin om.

Uforstående
Havnesjef Odd Hansen forstår ikke kritikken fra politikerne.

- Området som skal utbygges var ferdig regulert i 2000. Vår byggeplaner ligger innenfor både bestemmelser og byggelinjer, understreker havnesjefen. Han legger til at det ikke er et administrasjonsbygg for Sandnes havn som skal reises, men et kombinert kontor- og lagerbygg som skal leies ut til kunder. Behovet kommer som et resultat av at containermengden over havnen økte med 38 prosent første halvår.

geir.hagen@aftenbladet.no

Les også

Siste fra Lokalt

Siste nytt

Siste 100 saker