«Prosessen»:

Mediepris til TV Vest

Jorunn Hodne og Ola Petter Steinsland i TV Vest fikk pris for serien «Prosessen» da årets mediepriser for tv ble delt ut i Ålesund onsdag.

– Utrolig kjekt og en stor inspirasjon til videre arbeid, sier prisvinnerne Hodne og Steinsland til Aftenbladet.no.

Det var Medietilsynes som sto for utdelingen og TV Vest stakk av med andreplassen i kategorien beste lokal-tv.

Kreativ skapelsesprosess

«Prosessen» fulgte hele staben bak teaterstykket «Det Tusende Hjertet» , som var et bestillingsverk og noe så sjeldent som en nyskrevet familieforestilling til Rogaland Barne- og ungdomsteaters 50-årsjubileum, fra de første møtene til premieren 23. november i fjor.

Hodne og Steinsland fikk være med på både oppturer, skuffelser, utfordringer, glede og humor – kort sagt alt som kan skje i en kreativ skapelsesprosess.

– Vi er veldig teaterinteresserte og ønsket å få et nærmere innblikk i hva som ligger bak den forestillingen vi som publikummere får presentert, sier prisvinnerne.

I serien møter du blant annet forfatter Tore Renberg og Kaizers Orchestras vokalist og låtskriver Janove Ottesen. De to har henholdsvis skrevet og laget musikk til stykket.

Faglig utvikling

Med prisen fra Medietilsynet følger en pengepremie som kan brukes til kompetansehevende tiltak, og Hodne og Steinsland vet hve de kan tenke seg å bruke pengene til.

– Vi kan tenke oss å reise til Warshawa i mai hvor verdens største tv-festival skal arrangeres. GHer tror jeg vi kan få mange gode innspill til nye produksjoner, sier Hodne på telefon fra Oslo, hvor hun er sammen med Steinsland for å gjøre portrettintervjuer til høstens sendinger.

Stolt redaktør

Redaktør i Aftenbladet Multimedia/TV Vest, Per Fjeld, sier prisen ikke kom som en overraskelse.

– Vi visste vi hadde en sterk kandidat. Jorunn Hodne og Ola Petter Steinsland har gjort en fantastisk jobb med serien. Nå skal vi bruke pengene vi vant til å heve kvaliteten på våre programmer ytterligere, sier en stolt Fjeld.

Les også

Siste fra Lokalt

Relaterte bilder

FOTO: Elisabeth Bie

Siste nytt

Siste 100 saker