FERJER: Ingen av Stavangerske sine ferjer makter å holde marsjfarten til hurtigferja «Stavanger». Dermed måtte rederiet i går lage ny rutetabell. MF «Hjelmeland» flyttes fra sambandet Hjelmeland-Nesvik og blir Tauferje i om lag en uke. «Hjelmeland» bytter plass med den minste og tregeste Tauferja, MF «Utstein». «Hjelmeland» har plass til 76 biler mot «Utstein» sine 47, dermed prioriteres kapasiteten i Tausambandet foran det Hjelmelandsambandet hvor trafikken er mindre.

De nye rutene går ut på at Tauferjene starter samtidig fra henholdsvis Stavanger og Tau klokka 5.40 på morgenen. Overfarten er 40 minutter, og liggetiden beregnet til 10 minutter. Dermed blir det avgang hvert 50. minutt, stort sett.

- Vi håper at kabalen går opp, sier Frode Barkved, daglig leder i Stavangerske Ferjer. - Og dette vil ta unna trafikken?

- Det kan jeg ikke garantere, men vi vil iallfall være et stykke på vei, mener Barkved. Turistferja MF «Sand» blir satt inn som suppleringsferje i Tausambandet, hvis dette går i boks. Det jobbes også med å sette opp hurtigbåtavganger klokka 5.50 og 7.15 fra Tau. Og fra Stavanger klokka 6.35, 8.00 og 15.45. For øvrig henvises de reisende til nabosambandet Lauvvik-Oanes.

Fortløpende informasjon om rutetider legges ut på www.stavangerske.no under trafikkmeldinger.

- Det var dette vi har klart å få til i samarbeid med Statens vegvesen. Reserveferjer er veldig vanskelig å oppdrive. «Stavanger» får fem til sju dager i dokk. Vi håper at den er på plass igjen tirsdag, en uke etter grunnstøtingen, sier Barkved.

Det blir sjøforklaring i morgen. En representant fra verftet som bygget ferja, var i går i dokken og sjekket skadene sammen med forsikringsselskapet.

Arbeiderne startet alt i går på arbeidet med å skifte ut de platene som ble skadet da ferja gikk på Lindøy.