Rasende på Avinor

Reaksjonene i Rogaland er sterke mot Avinor-styrets nei til bygging av gangbruer på Sola.

- Jeg er rasende over styrevedtaket i Avinor om å avstå fra bygging av gangbruer i de nye terminalene på Stavanger lufthavn, sier fylkesordfører Tom Tvedt (Ap) til Aftenbladet.

- Jeg klaget over saken til både samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp), kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) og miljøvernminister Erik Solheim (SV). Disse fikk høre at det er uholdbart at staten først innfører en ny lov og deretter bryter den ved første anledning, fortsetter Tvedt.

Han viser til at gangbrusaken har paralleller fra andre saker i Rogaland. Heller ikke for ferjene i Ryfylke klarte staten å følge opp intensjonene i tilgjengelighetsloven.

Tvedt minner om at dersom fylket er i en lignende situasjon og glemmer å følge lovpålegg, blir reaksjonen skarp fra statens side. I saken fra Sola bryter et statseid selskap loven om tilgjengelighet og universell utforming med åpne øyne.

I Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon er skuffelsen og irritasjonen stor over gangbruvedtaket i Avinor. Organisasjonen vil etter påske klage avslaget til Likestillings- og diskrimineringsombudet, opplyser fylkessekretær Jeanette Breivik Skaland i Rogaland.

- Jeg forstår ikke at de tør. Her vedtar staten en lov og så går en statseid bedrift som Avinor rett imot den samme loven, fortsetter Breivik Skaland.


Les også

Siste fra Lokalt

Saken

Styret i Avinor vedtok torsdag å avstå fra bygging av gangbruer i de nye terminalene på Stavanger lufthavn, Sola, tross påbud i ny lov om tilgjengelighet for alle.

Relaterte bilder

FOTO: Anders Minge

Siste nytt

Siste 100 saker