– Det er fantastisk å bo i Rennesøy. Naturen er veldig nær oss, og vi bruker den mye, sier Siri Gjelsvik.

Rennesøy kommune har nå 3761 innbyggere. Det siste året har befolkningen økt med imponerende 6,6 prosent, det betyr en økning på 235 innbyggere.

52 babyer

52 kvinner i Rennesøy satte barn til verden i fjor. Nettoinnflytningen var på 204. Ingen andre kommuner i Rogalandkan skilte med like høy prosentvis økning i folketallet. Avstanden til Bokn kommune, som har andreplassen, er temmelig stor. Bokn hadde en befolkningsvekst på 3,8 prosent.

  • Les også:

Familien Gjelsvik, som teller tre barn og to voksne, flyttet inn i nytt hus på Bru i august i fjor. Bare få meter fra stuevinduet skvulper havet.

– Det er flott å bo så nær sjøen. Vi har kajakker, så for oss er dette veldig lettvint, sier Siri Gjelsvik.

Trebarnsmoren er for tiden hjemme i permisjon med lille Åsa (8 måneder). Åsas to eldre søstre går på skole og i barnehage.

Kort vei til byen

– Avstanden til byen er liten. Det tar oss 18 minutter å kjøre inn til sentrum. Det er ikke langt, så vi synes vi har god tilgang på kulturtilbudene i Stavanger, sier Gjelsvik.

Verken hun eller mannen Ola Johnsson jobber i Rennesøy. De kjøpte tomt på Bru før bomringen ble fjernet.

– Tomteprisene har steget etter at bommen ble fjernet. Ei nabotomt ble nettopp solgt for 2,5 millioner kroner, så det er liten tvil om at boligene i Rennesøy blir dyrere, sier Gjelsvik.

Hun synes det er positivt at det er mange nyinnflytta familier i kommunen.

Bygger mer

– Men fortsetter veksten i samme takt må de nok gjøre noe med skolen på Mosterøy. Nå planlegges det ytterligere nye byggefelt på Askje, det vil bety flere unger i skolen, sier Gjelsvik.

De siste årene er det Østhusvik, Vikevåg og Bru som har fått flest nye boliger. Plan- og utviklingssjef i Rennesøy Glenn Finnestad, kan fortelle at husbyggingen vil fortsette også de kommende år.

– Det foreligger også planer om utbygginger på Skorpefjell på Askje. Her skal 209 nye boligenheter bygges i perioden fram til 2016. Vi planlegger også en utbygging av 130 nye boenheter på Vikevåg, sier Finnestad.

Fortsatt vekst

Og Rennesøy kommune er slett ikke skremt av den enorme folkeveksten. I samarbeid med Asplan Viak har kommunen utviklet befolkningsprognoser.

– Slår prognosene til vil kommunen ha 5000 innbyggere i 2016, sier Finnestad.

Bare det siste året er det gitt oppføringstillatelse til 70 boliger i kommunen. Finnestad forteller om stor interesse både fra folk som ønsker å bosette seg i kommunen og fra utbyggerne som er ivrige etter å få bygge ut.