Daværende leder av privatmarked, Ståle Halsne, gikk ut over lånefullmaktene sine Hjelmeland Sparebank og ble presset til si opp jobben i desember 2008. Aftenbladet har tidligere skrevet at banken kan ha tapt 70 millioner kroner på lån Halsne ga til feriehusprosjekter i blant annet Bulgaria.

Banken anmeldte Halsne for økonomisk utroskap. Ifølge NRK går tiltalen ut på økonomisk utroskap for 63 millioner kroner. Ståle Halsne ønsker ikke å kommentere saken og henviser til sin advokat.

- Hvis han er tiltalt for det han er siktet for, mener vi tiltalen er feil. Tiltalen forutsetter at dette er gjort i vinnings hensikt. Han har ikke hatt en slik hensikt. Saken skyldes en rekke uheldige omstendigheter. Han rakk ikke å gjøre jobben han skulle gjøre. Det er stor forskjell på det og å opptre i vinnings hensikt. Vi mener påtalemyndigheten tar feil. Dette får nå domstolen avgjøre, sier Atle Helljesen, som er på ferie.

Statsadvokat Asbjørn Eritsland sier til Aftenbladet at saken er ferdig behandlet og oversendt til Rogaland Politidistrikt.

- Jeg kan ikke si hva resultatet er av hensyn til bestemmelsene om taushetsplikt, sier Eritsland, som overlater ytterligere kommentarer til politiet og forsvareren.