Lørdag klokken 22.23 skulle unggutten hjem til Stavanger. Han ble satt av på jernbanestasjonen i Egersund. Toget var innstilt og det var satt opp buss for tog. Vanligvis er det ikke tillatt med hund på buss, men unntaket er buss for tog. - Da er det lov, ifølge Dag Brekken i NSB.

Gutten fikk bekreftet av sjåføren at det var ok å ha med den lille hunden ombord.

Det var Tone Susann Aakre som satte av gutten på jernbanestasjonen. Hun forteller at de fikk en tekstmelding fra gutten mens de var på vei hjem i bilen. Her fortalte han at det satt tre menn av utenlandsk opprinnelse og tydelig mislikte at han hadde med seg en hund ombord.

- Gutten forteller at en av mennene gikk fram og snakket med sjåføren. En annen kom bort til gutten og ba han forlate bussen med hunden. Hvis det ikke skjedde, skulle han få bank, sier Aakre.

Ifølge gutten fikk han beskjed av sjåføren om å forlate bussen. Han ble satt av et sted mellom Hellvik og Sirevåg. NSB har en litt annen versjon.

- Vi har snakket med sjåføren som sier at gutten brukte stoppknappen og gikk av selv, sier Dag Brekken.

Tone Susann Aakre reagerer sterkt på det som skjedde. Hun forteller at gutten sendte en tekstmelding med spørsmål om han kunne bli hentet. Det ble han og det var en skremt gutt som satte seg inn i bilen.

- Han var kald og stille og det var tydelig at hendelsen gikk sterkt inn på ham, sier Aakre.

Dag Brekken i NSB sier at hvis det har skjedd noe bak i bussen, så har det vært uten at sjåføren har fått det med seg. Han vet derfor ikke hva som har skjedd mellom passasjerene, men han går god for sjåføren og hans versjon av historien, og kommer derfor ikke med en beklagelse på vegne av NSB.