Den avdøde er Tommy Øvrebø. Politiet frigir navnet  lørdag formiddag i samråd med pårørende.

Mannen ble funnet i kabinen i en fritidsbåt under Skudefestivalen i Skudeneshavn. Lørdag formiddag er politiet i ferd med å avslutte arbeidet på åstedet.

Røyk fra kabinen

Det skal ifølge politiet ha vært fest om bord i båten i løpet av natten. Flere overnattet i båten. Like før klokken 09.00 våknet flere av at det kom røyk fra forkabinen. Det var her mannen lå. Han ble konstatert død av lege klokken 09.10. Mannen var på festivalen sammen med flere andre fra Bokn.

– Det er altfor tidlig å si om det har skjedd noe kriminelt eller ikke. Her vil det bli begjært obduksjon, gjennomført avhør og åstedsundersøkelser i løpet av dagen. Obduksjonen må slå fast hva som har skjedd, sier operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Jarle Utne-Reitan til Aftenbladet. Han opplyser at politiet foreløpig har en patrulje på stedet, og at flere ressurser er tilgjengelig.

– Hva med kriminalteknikere?

– Vi starter med å sikre åstedet i original, det vil si at vi har sikret oss båten, fått den opp på land og låst den inne. Siden kan vi undersøke den. Det viktigste er å sikre informasjonen som er nødvendig å sikre nå, sier Utne-Reitan til Aftenbladet lørdag morgen.

Politiet vil ikke si noe om hva de mistenker ligger bak dødsfallet. De vil heller ikke si om mannen har vært syk. Utne-Reitan kan heller ikke svare på spørsmål om festen om bord på båten.

– Det er bare en times tid siden vi fikk denne meldingen, og de spørsmålene er spørsmål også politiet ønsker å få svar på, sier han.

Pårørende-senter

Klokken 11.30 melder politiet at de vil avhøre fire personer som var om bord i samme båt som avdøde i natt.

– Resultatet av disse vil vise om det er flere det er naturlig å avhøre i løpet av helgen, opplyser politiet.

Skudefestivalen har organisert et senter for venner og pårørende i Røde Kors-huset.

– Forholdet vil bli etterforsket videre av Karmøy lensmannskontor. Først i midten av neste uke vil det være mulig å vite noe om dødsårsak, sier Utne-Reitan.

Ordfører Kyrre Lindanger i Bokn har satt igang kommunens kriseteam. De har etablert seg på idrettshuset, der det vil være åpent utover dagen og kvelden. Her kan pårørende samles, opplyser politiet. Kommunen vil videre legge ut informasjon på sin nettside.