Sandnes:

Ikke kaldt nok for skøyteis

10 centimeter er ikke nok, vi trenger ennå noen iskalde dager før vi kan koste rusten av skøytene.

Stein Kåre Lima trør forsiktig ut på Gramstadvatnet. Et par meter fra strandkanten setter han boret mot isen og sveiver til han går gjennom. Målepinnen viser 10,5 centimeter.

Ifølge Sveinung Sviland i Park og idrettsvesenet i Sandnes er det tre år siden kommunen målte trygg is på vannene i Sandnes.

LES MER: Minus 10 grader på Sola

–Vi må være på den sikre siden og trenger 13 centimeter is for å kunne erklære vannene forsikre, forklarer han. Da skal isen kunne tåle opp mot store mengder folk, forklarer han.

Mandag morgen:

  • Bråsteinvatnet 10 centimeter istykkelse.
  • Gisketjørn 9 centimeter istykkelse
  • Stokkelandsvatnet 8 centimeter istykkelse.
  • Gramstadvatnet 10,5 centimeter istykkelse.

På Gisketjørn, Bråsteinvatnet og Stokkalandsvatnet står det skilt med usikker is som blir tatt bort når det er trygge forhold.

Men på Jæren var skøyteisen klar allerede før helga. Les om Grødelandsstemmen på Varhaug.

Legger på seg:

– Hadde vi fått kaldvær et par dager til så hadde vi vært i mål, tror Sviland. Det er med isen som med julefettet, den har lettere for å legge på seg enn å ta av. Det betyr at den tåler korte perioder med mildvær dersom det bare kan komme nok kuldegrader.

Det er lenge siden Stein Kåre Lima tok frem skøytene for å måle isen, eller måkte snø for å lage til skøytebane.

– Det hadde vært kjekt for ungene å kunne ta frem skøytene, men det skal visst komme mildvær om ikke så lenge, så jeg har dårlig tro, sier Lima.

Les også

Siste fra Sandnes

Siste nytt

Siste 100 saker