• De tre vise menn i Rudi Rossbakk, Eirik Espevik og Kristoffer Espelands skikkelse serverer en rap du ikke har hørt før.

  FOTO: Torstein Lillevik

 • Alle som kommer til forestillingen blir ønsket velkommen av disse nissene. Fra venstre: Arve Bjerga, Ida Handeland, Maria Surseth, Anna McDowell, Julie Mjaaland og Filip Rossland.
 • Slik ser det ut når tidsmaskinen Dassa lander i år 0.

  FOTO: Torstein Lillevik

 • Truls (Henrik Øvestad), Trine (Margrete Fauskanger) og onkel Bertil Geir (Dani Rossbakk) finner selve julen i krybben. Josef spilles av Ståle Espevik og Maria av Annette Stakkeland.
 • Sander Nordbø sminkes som kamel og akrobat av Eli Gundersen.
 • Mariann Rossnes blir pepperkakebrun.
 • Akrobater får sminket på en sixpack.
 • Sanna Hundsnes og Mari Garnes skal både være pepperkaker og siden engler.

Julens budskap i show og rap

Fredheim arena tilbyr alternativ juleformidling til 4000 skolebarn i Sandnes. Det går i rock og rap.

For fjerde år på rad inviterer Fredheim arena til juleforestillingen Jakten på julen. I år er det i ny versjon med mange nye skuespillere og nye innslag.

Ett av dem er de hip hop-dansende tre vise menn som er så kule i sine svar at det går rett hjem hos den unge forsamlingen.

Raus og tydelig

Fredheim forsamling er en del av Indremisjonsforbundet. Menigheten har en klar visjon om å gjøre Jesus synlig, være en raus, tydelig, ekte og aktuell menighet.

Juleforestillingen skal være en gave til Sandnes:

- Dette er gøy, og gir både oss selv og byen vår en annerledes introduksjon til julehøytiden, sier produsent Edmund Rossland.

- Fredheim arena ønsker generelt å være en positiv samfunnsbygger, og ser dette som en god anledning til å gi noe spesielt og ekstra til byen vår, sier Rossland.

70 av forsamlingens egne skuespillere, musikere, teknikere, dansere og sangere står på scenen.

 

Pyro og tidsmaskin

Vi møter onkel Bertil-Geir som sammen med Trine og Truls skaper utedassen om til en tidsmaskin, ender opp i år 0 og i romerske soldaters jakt på den nye kongen som er født og som kong Herodes vil drepe.

Her er 35 syngende og dansene gjetere, akrobater, en snill, kongelig hund, massevis av dansende pepperkaker, norsk gårdsliv med fjøslukt, surrete mennesker, travle nisser, de superkule vismennene og en hærskare musikalske engler på taket.

Med eget band og musikk på boks, pyroeffekter, skikkelig dynamitt og røyk, er dette en forestilling som holder interessen, selv hos ungdomsskoleelevene fra Skeiene, som Aftenbladet satt ved siden av under premieren i dag.

De har nok juleevangeliet innabords, og kunne flire og le av showet som balanserer på stram line mellom å være et humoristisk show og samtidig skulle formidle hvorfor vi feirer jul.

 

Jul eller show

Håholen barnehage var på samme forestilling. De vil trenge en god forklaring etterpå hva dette egentlig handler om.

Alle medvirkende er amatører, og dermed skal det noe til å høre hva alle sier. Teksten kan aldri bli for tydelig. Noen ganger dominerer musikken over teksten.

Her er flotte solopartier, noen rolige stunder ved gjeternes bål og i huset på gården der en får høre deler av historien vi voksne kjenner så godt, men som blir mer og mer ukjent for dagens skolebarn som har lite kristendomsundervisning.

Noen skoler velger Fredheims forestilling framfor julegudstjeneste i kirken. Dermed har Fredheim påtatt seg et stort ansvar: Fortelle den egentlige historien - på en måte som moderne barn og unge kan forstå. Med jakten på julen gjør de en god innsats.

10 forestillinger

Fredheim setter opp 10 forestillinger, der seks av forestillingene spilles på dagtid for skolebarn. Lørdag 8. og søndag 9. desember kl. 14 og kl. 17 er det åpne forestillinger for hele familien.

Les også

Siste fra Sandnes

Fakta

Hvem: Indremisjonsforbundet Sandnes, eller Fredheim forsamling som det heter i dagligtale, er en bedehusforsamling som siden 1943 har drevet med variert misjonsarbeid i Sandnes.

Fredheim Arena: Åpnet i 2005. Et moderne lokale med 400 sitteplasser, brukt til konserter, konferanser og møter.

Siste nytt

Siste 100 saker